Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CAO, mwa

“Pff” verzucht mijn collega. “Ik ben deze week maar één dag vrij”. Het is een veel gehoorde klacht van fulltimers.
CAO

 

Eén dag vrij. Ik, ook fulltimer, heb er zelf een ontzettende hekel aan. Niet alleen moet je alles in één dag proppen, van huishouden  tot studeren tot sociale contacten, maar ook vind ik het soms onverantwoord. Heb je één dag om even op adem te komen. En daarna mag je weer zeven dagen aan de slag.

Ik moet toegeven dat ik een ontzettend uilskuiken ben wat betreft de CAO. Het interesseert me simpelweg niet. Eigenlijk heel slecht, want ik denk dat als ik me erin zou verdiepen, ik er wellicht ook meer van zou kunnen profiteren.

Misschien kwam ik dan tot de conclusie dat één dag vrij CAO-technisch misschien helemaal niet mag. En zou ik dus gefundeerd bezwaar kunnen maken.

Bij ons in het team zijn maar weinig mensen echt bezig met CAO’s en arbeidsvoorwaarden. Zoet slikken wij het soms onmogelijke rooster dat ons wordt voorgelegd. Laat, laat, tussendienst, vroeg, vroeg, nachtdienst. Hoezo opbouwend? Hoezo rekening houden met onze gezondheid?

De CAO: weet jij precies waar je recht op hebt?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.