Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Cao

Conny is erg benieuwd naar de uitkomsten van de cao-onderhandelingen.

Het gevecht is weer begonnen. Op 24 maart onderhandelden de bonden voor de derde keer over de Cao VVT 2010. De werkgevers (Actiz) hebben een aantal eisen neergelegd waarvan drie onderdelen in het oog springen.

 

55+

Zij willen de leeftijdsdagen en de 55+ vrijstelling van de nachtdiensten schrappen. Daarnaast staat de toeslag van onregelmatige diensten onder druk. Het geld wat hiermee vrijkomt willen de werkgevers steken in ontwikkeling van de werknemers. Zo worden zij sterker op de arbeidsmarkt, wordt gesuggereerd. De bonden vinden juist dat de instellingen dit moeten bekostigen uit het scholingsbudget.

 

Verschil VVT

De leeftijdsdagen willen de bonden omzetten naar een 35 uur per werknemer per jaar. Deze regeling is ook al toegepast in de cao’s  van andere zorgsectoren. Ook de toeslagen van onregelmatige diensten is een lastig pakket. Er zit namelijk nog steeds een verschil in de V&V en de T. Maar daar lijkt nu een overeenstemming te zijn gekomen want per 1 januari 2012 zal dit geharmoniseerd zijn op het niveau van V&V. Op 1 april is de vierde onderhandeling gepland.

 

Roosters

Ik ben heel benieuwd wat er uiteindelijk de uitkomsten zullen zijn. Het zal beslist geen vetpot worden, vrees ik. Maar het zou al fijn zijn als de werknemers invloed krijgen op de roosters. Al was het alleen al op de uitvoering van de lengte van de diensten. Het zou heel fijn zijn als iedereen regelmaat kreeg in zijn werkmomenten met een goede afstemming tussen kleine en grote contracten.

 

Lees ook:

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.