Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Cao VVT met een ‘gouden randje’?

Maandenlang gesteggel over de voorwaarden in de nieuwe cao VVT heeft nu een principe-akkoord opgeleverd.

Maar kunnen we er tevreden mee zijn?! De vakbonden hebben lange tijd de voorstellen van de werkgevers als waarde(n)loos bestempeld. Nu lijken de knelpunten te zijn opgelost. Invoering van een persoonlijk levensfasebudget (zoals in de ziekenhuizen), een loonsverhoging van 3,1% over 2010 en 2011, een langverwachte verhoging van de stagevergoeding voor BOL-leerlingen en de mogelijkheden voor grotere contracten; de vakbonden hebben er nu vrede mee dat de cao meer waardering uitspreekt voor de werknemers in de verpleeg- en verzorgingshuizen en de thuiszorg.

Wij namen gisteren tijdens een scholingsdag van de ondernemingsraad van Vivent de caovoorstellen door. ‘Het is echt een dubbeltjes- en kwartjes-cao’ was de opmerking toen de opbouw van het persoonlijk levensfasebudget aan de orde kwam. De opbouw van het budget is uitgesmeerd tot aan 2017 toe…

Maar ‘dit is een CAO akkoord met een gouden randje’ was de opmerking van de cursusleider, die ervaring heeft met cao-onderhandelingen in andere sectoren. ‘Loonsverhogingen van tienden van procenten zie je meer dan een verhoging van hele procenten!’

Ik ben  er wel tevreden mee. Ik ga in het weekend eens nadenken hoe ik een persoonlijk levensfasebudget ga besteden de komende jaren. Ik moet er nog wel even op wachten want het gaat pas in per 1 januari 2012.

Wat vind jij van het principe-akoord over de nieuwe cao VVT?

6 REACTIES

 1. De eindejaarsuitkering van december 2011 is ook als loonsverhoging ‘voorgesteld’. De 0,5% die er dan bij komt is niet eenmalig dus ook in 2012 zal de eindejaarsuitkering 4,5% zijn (net als in 2011).
  In december 2010 hebben we een eindejaarsuitkering van 4% net als in 2009.
  Naar mijn weten wordt een eindejaarsuitkering nooit verlaagd dus is de 0,5% per dec. 2011 als loonsverhoging te zien.

 2. Lees alle reacties
 3. Gouden randje ?
  Totaal 3,5% erbij/10% zorgpremie omhoog..
  Dan verdien ik nog (amper 150 euro meer
  qua 10 uur per week werken)te veel ook dus
  kan KindToeslag OOK retour belasting..
  Ik ben 45 plusser met evengoed nog
  jong druk gezin..
  Werkgever eist evengoed flexibiliteit dus
  zeker eens per 2 weken weekeinde werken..
  Nee dan houd ik het voor gezien in de zorg
  zodra het kan..
  Gelukkig heb ik nog elders een verzekering
  lopen waarmee ik eerder “met pensioen” kan..
  De zorg ? Zal MIJ dan een zorg zijn, bleh !

 4. dat gouden randje mm zo aantrekkelijk is het niet. De 55+ verlofdagen regeling eraf. Dat betekent dus dat het nog moeilijker vol te houden is om tot aan je pensioen te blijven werken. En er halen al zo weinig mensen in de zorg hun pensioen.Die extra vrije dagen hebben we hard nodig om bij te komen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.