Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Chaos op school

Het gaat slecht met de hbo-v in Rotterdam, melden studenten. Hun klachten deden mij denken aan wat mis is bij mij op school.

Bij mij op school (hbo-v Heerlen) was het rampzalig gesteld met de voorraad literatuur in de bieb. Tenminste, dat ondervond ik de eerste twee jaar van de opleiding.
Ik herinner me het eerste schooljaar. Toen moesten alle eerstejaars studenten een verslag maken over eenzelfde onderwerp. Het bewuste boek dat daarvoor gebruikt moest worden was in geen velden of wegen te bekennen. En dat maakte ons wel boos, want hoe moesten we zo de opdracht maken?

De roosters: ook jarenlang een punt van kritiek. In het derde jaar had ik bijvoorbeeld van 9 tot 11 uur les en vervolgens van 4 tot 5. Dit zou geen probleem zijn als de faciliteiten van de school goed genoeg waren. Daaronder versta ik dan: genoeg beschikbare literatuur, maar ook voldoende beschikbare computers en dat was ook meestal niet het geval. En dan hing je maar een beetje rond terwijl we uiteraard onze tijd veel beter konden besteden.

Al deze punten stellen echter niks voor bij de chaos op Hogeschool Rotterdam. Wat vind ik dat verschrikkelijk zeg! Stiekem dacht ik dat ik recht van spreken had met deze minimale puntjes van kritiek op mijn school. Maar dit valt helemaal in het niet bij de chaos daar. Wat heb ik het goed op school.

Ik geloof echter niet dat de leerlingen uit Rotterdam slechte plegen zullen worden door de organisatie van hun opleiding. Er moet gewoon wat gebeuren! Ik hoop dat het snel wordt veranderd en anders nodig ik hen van harte uit bij mij op school.

Is het bij jullie op school ook een zootje ongeregeld of valt het allemaal wel mee als je het artikel Studenten slaan alarm over chaos leest?

2 REACTIES

  1. Idd, op de CHE vind ik het allemaal prima georganiseerd. Ik ben echt blij met mijn studiekeuze voor deze school en de CHE is zeker de nr 1 plaats waard! Er is goede communicatie tussen studenten en docenten onderling, ook is er een gezellig sfeertje! Er zijn voldoende werkplekken aanwezig, dus ik ben helemaal blij met ‘mijn’ school!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.