Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Computer

Op de afdeling van Conny is de omzetting van het papieren dossier naar het Elektronische Cliënten Dossier (ECD).

Wat is het toch fijn om in het bezit te zijn van een computer. Ik zou het niet meer willen missen. In de maatschappij is hij ook niet meer weg te denken. De jeugd is er mee opgegroeid, naast de mobiele telefoontjes en aanverwante producten. De samenleving is totaal veranderd dankzij alle technologische vernieuwingen.

 

Technologische ontwikkelingen
Denk maar eens aan telefooncellen, of een praatpaal. De nieuwe generatie weet niet eens hoe deze dingen eruit zien. En zo zijn er vele dingen verdwenen, maar evenzo genoeg nieuwe creaties bijgekomen. Je zou haast vergeten dat er toch nog een grote groep is die absoluut niets hebben met de technologische ontwikkelingen. En dan denk ik met name aan de doelgroep waar ik mee werk.

 

ECD
Wij hebben op onze afdeling de afgelopen weken een omzetting gemaakt van het papieren dossier naar het ECD (elektronisch cliënten dossier). Het was een hele klus, eerst weten hoe de programmatuur werkt, en vervolgens alles overzetten. Ik ben met mijn collega’s dan ook behoorlijk druk mee geweest. Maar alles is perfect verlopen en wij kunnen trots zijn op elkaar. Met de benodigde ondersteuning, is het gelukt om het ‘spul’ draaiend te krijgen.

 

Uitleggen
Het is nu zaak om de cliënten erin te betrekken. Want het gaat per slot van rekening over hun dossiers. En dat is nu net wat ik met het bovenstaande bedoelde. Er zijn er maar een paar die echt weten wat een computer is. Het merendeel heeft er helemaal niets mee. Tja, probeer ze dan maar eens uit te leggen dat ook in de ouderenzorg de wereld niet stil staat.

 

Is in jouw zorginstelling het ECD al ingevoerd? Laat het weten via onze poll!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.