Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Consultatiebureau voor ouderen

Conny vindt dat elke zorgvrager een keer per jaar moet langsgaan bij het consultatiebureau voor ouderen.

Al voor de geboorte van een baby worden het kind en de moeder gevolgd door diverse gezondheidsinstellingen. Rondom de eerste levensdagen is er kraamzorg, en daarna komt het bekende consultatiebureau in beeld.

 

Gezondheid waarborgen 

Als het kind op de basisschool komt, neemt de GGD het volgen van het kind over. Tot en met een jaar of zestien zijn er vele checkmomenten geweest en adviezen gegeven aan ouders en kind. De bedoeling is dan ook om de gezondheid van de nieuwe wereldburger te waarborgen. Het heeft een goede preventieve werking voor de gezondheid en de opvoeding.

 

Problemen signaleren

Het is mooi dat er professionele begeleiding bestaat. Het is een specialistische opzet, passend voor de doelgroep. Hiermee worden veel problemen tijdig gesignaleerd en daarmee wordt veel schade, zowel persoonlijk als financieel, voorkomen.

 

Consultatiebureau’s voor ouderen

Er bestaan al een aantal van soortgelijke bureau’s voor ouderen. Ik vind dat dit systeem standaard zou moeten worden toegepast bij deze doelgroep: het specialistisch volgen van mensen op leeftijd al dan niet met problemen. Zo kun je eerder ingrijpen als nare ziektes en andere ongemakken zich aandienen. Nu zijn diverse zorgverleners te versnipperd bezig rondom een zorgvrager. En juist als je deze zorg vanuit één centraal punt kunt bieden, boek je winst. Doordat er een preventieve werking vanuit gaat, is het ook nog kostenbesparend.

 

Elke zorgvrager consulteren

Ik pleit ervoor om elke zorgvrager eenmaal per jaar te laten consulteren bij een consultatiebureau voor ouderen. Een check op onder andere ogen, oren, gewicht, mobiliteit, bloeddruk, welzijn, en zelfredzaamheid, laat zien hoe het met de gezondheid gesteld is.  

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.