Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dag van… Anita Jansen, verpleegkundige bij Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe

Het Talentprogramma (Kwaliteits)verpleegkundige in het verpleeghuis is een combinatie van een baan én opleiding!
Verpleegkundige bij Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe

Als verpleegkundige niveau 4 probeer ik elke dag weer de kwaliteit van zorg te verbeteren. Zo onervaren als ik een jaar -geleden bij de Zorggroep binnenkwam, zoveel kennis heb ik inmiddels opgedaan om echt een bijdrage te kunnen leveren. De Zorggroep steunt me hierin met allerlei -opleidingsmogelijkheden, zoals dit talent-programma!

Van junior naar senior
Mijn collega Marry, de senior verpleegkundige die mij heeft ingewerkt en begeleid, heeft er daarnaast écht voor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta. Zij heeft me met haar kennis en jarenlange ervaring veel geleerd en ervoor gezorgd dat ik nu stevig in m’n schoenen sta. Dat is ook nodig met alle ontwikkelingen in de ouderenzorg. -Cliënten komen steeds later in locaties te wonen, wat de zorg voor hen complexer maakt. Samen met het team kiopjk ik hoe we die zorg zo goed mogelijk kunnen verlenen. Ieder teamlid heeft daarbij z’n eigen rol, ik heb de kwaliteitsrol. Vanuit deze rol coach ik collega’s zorginhoudelijk en denk ik mee over de kwaliteit van zorg voor cliënten, in de regio en binnen de hele Zorggroep.

Prioriteiten stellen
Deze nieuwe ontwikkelingen creëren veel nieuwe uitdagingen. Ik moet prioriteiten stellen en efficiënter m’n tijd indelen. Dat is soms lastig en hoop ik in het talentprogramma te leren. Hoe zorg ik dat ik effectief en efficiënt met al m’n nieuwe werkzaamheden om ga, mijn verantwoordelijkheid hierin neem en tegelijkertijd ook het team ondersteun en mee kan nemen in de veranderingen en nieuwe situaties. Hopelijk leer ik theorieën hierover die ik direct kan toepassen in de praktijk!’

Het Talentprogramma (Kwaliteits)verpleegkundige in het verpleeghuis is een combinatie van een baan én opleiding! Voor verpleegkundigen niveau 4 en 5. Interesse in ons Talentprogramma?

Kijk dan op www.growwork.nl of bel 088 33 02 300.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.