Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dag van de Verpleging

In het verpleeghuis waar ik vijf jaar geleden werkte was de Dag van de Verpleging vooral een feestdag met activiteiten voor de bewoners en lekker eten voor de verpleging. Ook op school kregen we ieder jaar een leuk cadeautje.
Dag van de Verpleging

Florence Nightingale

Helaas is het zo dat ons ziekenhuis niet zoveel waarde hecht aan de verjaardag van onze oermoeder Florence Nightingale. Geen grote festiviteiten. Een schraal cadeautje in de vorm van een sleutelhanger met een blauw lampje (mijn collega en ik grapten al over het nachtlampje, waardoor alle patienten er toch wel cyanotisch uitzagen) en een kompas.

Aandacht

Op Nursing.nl staat een poll. De meesten vinden de Dag van de Verpleging belangrijk, om extra aandacht op het beroep te vestigen. Maar de rest ziet niet echt te wachten op een taartje ‘van de zaak’. Hoe zouden we het dan graag zien?

Casussen

Mijn moeder zei vroeger: “Iedere dag is moederdag”, waarmee ze bedoelde dat ze helemaal niet op één dag iets specials hoefde. Zo werkt het bij mij ook. Ik haal mijn voldoening uit interessante casussen, contacten met patiëntjes, hun ouders en collega’s. Wel zou ik het fijner vinden als mijn bazen hun waardering eens meer zouden uiten. Ook voor mijn collega’s. Een compliment hier en een vriendelijk woord daar. Nu krijg je een kort bedankje als je een onmogelijke dienst oplost. Maar dat lijkt het maximaal bereikbare.

Voel jij je gewaardeerd in je werk? En helpt de Dag van de Verpleging daarbij?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.