Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De dag van… Francis Bloemendal, Hoofd Zorg en Welzijn bij Zorgspectrum

Vorig jaar was ik nog coördinerend wijkverpleegkundige met teamleiderstaken. Nu werk ik alweer vier maanden als hoofd Zorg en Welzijn bij Zorgspectrum. Die switch leek ingewikkelder dan het is. Intramuraal is anders dan extramuraal, maar het blijft de zorg. Wel ben ik minder bekend met de werkprocessen, maar dat is een kwestie van tijd. Eigenlijk heb ik alleen maar voordeel van mijn ‘extramurale rugzak’.
Hoofd Zorg en Welzijn bij Zorgspectrum

Vorig jaar was ik nog coördinerend wijkverpleegkundige met teamleiderstaken. Nu werk ik alweer vier maanden als hoofd Zorg en Welzijn bij Zorgspectrum. Die switch leek ingewikkelder dan het is. Intramuraal is anders dan extramuraal, maar het blijft de zorg. Wel ben ik minder bekend met de werkprocessen, maar dat is een kwestie van tijd. Eigenlijk heb ik alleen maar voordeel van mijn ‘extramurale rugzak’. Methodisch werken, de omgang met mantelzorgers, sturen op eigen regie; door al deze ervaring kan ik mij heel goed verplaatsen in mijn collega’s. Dat maakt het leidinggeven een stuk makkelijker.

Collega’s coachen
Een heel groot deel van de functie is coachen. Daar ligt écht mijn kracht. Als coördinerend wijkverpleegkundige was ik ook volop aan het coachen, maar ik kon nooit een knoop doorhakken. In deze functie kan dat wel, dat is heel prettig. Mijn taak is om medewerkers mee te nemen in de nieuwe ontwikkelingen. Van cliëntgerichte zorg tot de invloed van de Zorgverzekeringswet in de dagelijkse praktijk. Soms neemt het team een beslissing waarvan ik denk: hebben jullie daar en daar wel aan gedacht? Dan is het heel prettig dat ik een verpleegkundige achtergrond heb én nu ook beslissingen kan nemen.

Directer contact
De komende tijd ligt onze focus op het ECD, medicatieveiligheid en kwaliteit van zorg. Samen met de teams bespreken we: waar moeten we naar toe, hoe zien jullie dat en waar lopen we tegenaan? Het leuke van intramuraal werken is dat ik veel directer en frequenter contact heb. Niet alleen met collega’s, maar ook met artsen, fysiotherapeuten en psychologen. Daardoor kan ik veel sneller bijsturen. Persoonlijk ben ik heel blij dat ik deze overstap heb gemaakt.”

Ook werken in de verpleeghuiszorg? Kijk dan op www.growwork.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.