Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De dag van… Annelie Vlaskamp, verpleegkundige niveau 5

Je hebt elkaar echt nodig om de juiste zorg te kunnen organiseren
Verpleegkundige niveau 5

‘Direct na mijn opleiding hbo-v kon ik bij Carintreggeland als verpleegkundige aan de slag. Ik werkte op verschillende locaties en stond continu aan het bed van de cliënt. Nu ik werk als wijkverpleegkundige, heb ik veel meer contact met het sociale netwerk in de wijk. Daarnaast verzorg ik ook al indicaties. Dat gebeurt steeds meer op de nieuwe manier, dus conform het V&VN-normenkader.’

Spilfunctie

‘Binnen de participatiemaatschappij moeten wij cliënten meer aanspreken op eigen regie. Door de manier van vragen stellen, schijn je een cliënt al in zijn kracht te kunnen zetten. Dat wil ik graag leren. De eerste dag hebben we ingezoomd op de vraag “Hoe zorg je ervoor dat jouw nieuwe rol stevig staat binnen de organisatie en in de wijk?” Bij Carintreggeland heeft de wijkverpleegkundige gelukkig al een spilfunctie. Zo werk ik in twee kleine teams met respectievelijk acht en elf collega’s. Mijn collega’s zijn de extra voelsprieten in de wijk. Hierdoor kunnen we beter inspelen op veranderingen bij de cliënt. Ook de lijnen in het netwerk worden steeds korter en sterker. Je hebt elkaar echt nodig om de juiste zorg te kunnen organiseren.’

‘Ik zie de nieuwe manier van werken als een vooruitgang van mijn functie. Het contact met cliënten vind ik heel leuk. Maar de zorg zó organiseren, dat mijn cliënten die kwaliteit van zorg krijgen waar ze recht op hebben, is nog leuker!’

Meer weten over de 3-daagse opleiding? Kijk op www.growwork.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.