Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De dag van… Erika van Barneveld, verpleegkundige niveau 5

'Voorheen stond je als verpleegkundige niveau 5 alleen maar aan het bed, maar het takenpakket is nu veel uitgebreider.'
Verpleegkundige niveau 5

‘Mijn primaire doel? Dat is het waarborgen van de kwaliteit van zorg. Ik werk nu negen maanden als verpleegkundige bij Topaz, een innovatieve zorgorganisatie. Mijn functie is relatief nieuw. Voorheen stond je als verpleegkundige niveau 5 alleen maar aan het bed, maar het takenpakket is nu veel uitgebreider. Ik start elke dag met het uitvoeren van zorgtaken: wassen, cliënten uit bed halen, medicatie toedienen etc. Daarna verlaat ik de afdeling om goede zorg voor mijn cliënten te regisseren. Ik overleg dagelijks met de EVV’ers* en zet de juiste mensen aan het werk. Via de EVV’ers coach ik indirect het hele team: van de gastvrouw tot de verpleegkundige niveau 4.’

 

Verschil met vroeger
‘Na de komst van mijn kinderen wilde ik weer terug in de zorg. Echter, mijn opleiding hbo-v was alweer een tijd geleden. Ik was onvoldoende op de hoogte van het nieuwe ‘reilen en zeilen’ binnen een verpleeghuis. De zorghandelingen zijn niet veranderd. Maar als ‘nieuwe’ verpleegkundige ben je nu veel meer aan het coachen en regisseren, dat is écht een verschil met vroeger. Die aspecten zijn tijdens de hbo-v nooit behandeld.’

‘Via het talentprogramma van Grow/Work kon ik bijscholen én instromen bij Topaz. Mijn collega’s komen nu naar mij toe met vragen, de managers zitten veel meer op afstand. Ik zit dichterbij de zorg, de cliënt en de andere zorgprofessionals. Ik krijg de meest uiteenlopende vragen en heb een strakke regie op zorg. Dat maakt dat ik heel veel voldoening uit mijn werk haal.’

*Eerste verantwoordelijke verzorgende

Lees meer over het Talentprogramma op www.growwork.nl/trainingen/kwaliteitszorg

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.