Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De dag van… Hanneke Wickel, kwaliteitsverpleegkundige Verpleeghuis Reinalda

"Mijn hoofdtaak? Dat is het verbeteren en borgen van de kwaliteit van zorg. Wat op de werkvloer gebeurt, moet overeenkomen met de processen en protocollen. Ik werk niet daadwerkelijk mee op de afdelingen, maar gebruik wel mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige."
Kwaliteitsverpleegkundige Verpleeghuis Reinalda

‘Mijn hoofdtaak? Dat is het verbeteren en borgen van de kwaliteit van zorg. Wat op de werkvloer gebeurt, moet overeenkomen met de processen en protocollen. Ik werk niet daadwerkelijk mee op de afdelingen, maar gebruik wel mijn jarenlange ervaring als verpleegkundige. Ik kan mij nu focussen op het jaarplan en kwaliteitsverbetering. Zo coach ik mijn collega’s op zorgleefplannen, eigen regie van de bewoner en methodisch werken. Wat ook bij mijn functie hoort, is het aanleren én laten uitvoeren van complexe handelingen. Ik help mijn collega’s bij deze handelingen en geef ze feedback. De bedoeling is dat ik mijzelf uiteindelijk overbodig maak. Het gaat om goed aanleren, controleren en toetsen. Doet mijn collega het helemaal goed? Dan laat ik het los. Maar ik zeg er wel bij: je mag mij altijd bellen!’

Laveren bij cliëntgerichte zorg
‘Nu de basisveiligheid op orde is, ligt onze focus meer op kwaliteit van leven. Wat vindt de bewoner nog leuk of prettig? Waar gaat het nog om? Dat is wel laveren tussen de wensen van de bewoner en de risico’s. Laat je bijvoorbeeld een cliënt met slikproblemen een eitje eten? In overleg met de bewoner én de familie maak je keuzes; je blijft veel meer in dialoog. Ook daar coach ik mijn collega’s op.’

Su-per-trots
‘Ik ben bij Reinalda gekomen via GrowWork’s talentprogramma, waar de opleiding Kwaliteitsverpleegkundige onderdeel van is. Daar heb ik echt heel veel aan gehad. Ik heb nu een hele mooie baan met veel vrijheid. Ik ben dol op onze ouderen en su-per-trots op dit huis. Uiteindelijk kan ik door deze opleiding veel meer betekenen voor onze ouderen.’

Meer weten over het talentprogramma? Kijk dan op www.growwork.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.