Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Blog: De dag van Ina Vink, teamleider

In deze rubriek portretteert GrowWork een teamleider die momenteel in de rol van locatieondersteuner aan het werk is bij Laurens.

Aan het woord: Ina Vink, ZZP’er die in de rol van locatieondersteuner haar kwaliteiten inzet en via GrowWork een nieuwe uitdaging aan is gegaan. Zij ziet waar de uitdagingen en belangen van de rol van een teamleidersfunctie liggen.

 

“Uitdagende rol weggelegd voor
een teamleider”

Nieuwe uitdaging
Afgelopen zomer was ik op zoek naar een nieuwe opdracht in mijn netwerk, maar vanwege de ‘komkommertijd’ lastig om snel wat nieuws te vinden. Ik heb meerdere vacatures bekeken en via GrowWork kwam ik in gesprek over een interim-opdracht bij Laurens. Tijdens een open gesprek met de adviseur van GrowWork en de klant Laurens hebben we besloten dat ik aan de slag ging als locatieondersteuner: een functie die geheel aansluit bij mijn competenties en ambities.

Belang van structuur
In de afgelopen tijd hebben we een grote en snelle verschuiving gezien naar zelforganiserende teams in de zorg. Veel organisaties zijn hier echter van teruggekomen, omdat een bepaalde basis en structuur voor de medewerkers en de gehele organisatie is weggevallen. Medewerkers wisten niet meer wie hun eerste aanspreekpunt was en de borging van processen rondom kwaliteit van zorg kwam in het gedrang. Waaronder het op orde houden van zorgdossiers en het toezien op medicatieveiligheid. De vraag naar onder andere teamleiders neemt hierdoor weer zichtbaar toe, zowel in tijdelijke als vaste aanstellingen.

Weggelegde rol van een teamleider
Er zijn nog voldoende uitdagingen voor een teamleider in de zorg. Werken in de zorg betekent werken met veel verschillende culturen. Iedereen kan werken vanuit eenzelfde organisatievisie, maar cultuurverschillen blijven uitdagend om te ‘managen’. Daarnaast is het steeds lastiger om je personeel te behouden. We hebben te maken met een markt die steeds meer op de loop is. Hier ligt een belangrijke taak voor de teamleider. Weet waar je team mee bezig is, biedt een luisterend oor en zorg dat iedereen het naar de zin heeft!

Ook geïnteresseerd in de rol van teamleider? Kijk op www.growwork.nl
of bel 088 33 02 300.

Deze bijdrage is geschreven door een partner van Nursing en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.