Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De dag van… Jochem Kos

Aan het woord: Jochem Kos, projectverpleegkundige bij GrowWork, nu werkzaam bij een grote thuiszorgorganisatie in Brabant. Vanuit de verstandelijk gehandicaptenzorg (GZ) en later jeugdpsychiatrie, maakte hij de switch naar wijkverpleging.
Wijkverpleegkundige Jochem Kos

Ik werkte met veel plezier in de jeugdpsychiatrie, maar was ook op zoek naar een nieuwe prikkel en uitdaging. Op dat moment werd ik benaderd door GrowWork en binnen een maand ging ik aan het werk als wijkverpleegkundige. Het ging snel, maar ik dacht: ik doe het gewoon.

GGZ ervaring
Ik heb in de verstandelijk gehandicaptenzorg en jeugdpsychiatrie geleerd mijzelf als instrument te gebruiken. Je kunt je in dat werkveld minder schuil houden achter je verpleegtechnische vaardigheden. Dat komt mij nu als wijkverpleegkundige goed van pas. Ik vind dat een belangrijke extra vaardigheid voor een wijkverpleegkundige. Je komt bij cliënten thuis met diverse zorgvragen en het is dan belangrijk om echt contact te kunnen maken. Wat betreft kennis over de wijkverpleging weet je natuurlijk lang niet altijd alles, maar gelukkig heb je collega’s waarmee je lastige casussen kan bespreken. Samen komen we er altijd uit.

Opleiding en praktijk
Ik heb het Talentprogramma Wijkverpleegkundige, Regisseur van wijkzorg gevolgd. Een waardevol traject waarin de wet- en regelgeving van de thuiszorg, informatie rondom verzekeraars en coaching vaardigheden aan bod komen. Omdat je gedurende dit traject aan het werk bent als wijkverpleegkundige, kun je de theorie direct toepassen in de praktijk. Dat werkt voor mij goed. Ik ben via GrowWork aan de slag gegaan voor meerdere organisaties als projectverpleegkundige. Het is erg leerzaam om het vergelijk te kunnen maken, te zien hoe verschillende organisaties met al die veranderingen omgaan. Mijn ervaringen stapelen zich op.

“Als je een switch wilt maken, doe het dan nu!”

De switch!
Wijkverpleging is een heel actueel thema. Mensen moeten langer thuis blijven wonen. Het aantal GGZ-cliënten in de wijk neemt ook toe; ik zie cliënten die ik vijf jaar intramuraal heb gezien, nu in de wijk zitten (wonen). Als je een overstap in je werk wilt maken, doe het dan nu! De vraag naar wijkverpleegkundigen is enorm, je bent denk ik wel voor 25 jaar verzekerd van werk. Pak er wel een opleiding bij, want extramuraal werken is toch anders dan intramuraal.

GrowWork
De samenwerking met GrowWork is erg prettig. Het is tof om te zien dat een organisatie waar naast collega verpleegkundigen, vakinhoudelijke trainers en coaches ook mensen zonder zorgachtergrond werken zich 100% inzetten om goede zorgkaders te verlenen. Als je met elkaar ergens in gelooft, dan kun je hele goede dingen doen.

Ook geïnteresseerd in een overstap naar de thuiszorg of verpleegzorg?  Met GrowWork als carrièrepartner kun je alle kanten op. Wij helpen je om je dromen op het gebied van werk én ontwikkeling waar te maken. Kijk op www.growwork.nl of bel 088 33 02 300.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.