Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De dag van… Tineke Pietersz, zelfstandig verpleegkundige

Hoe ik de toekomst zie? Ik wil zeker tot mijn 67e blijven werken als zzp’er.
Zelfstandig verpleegkundige

De 59-jarige Tineke Pietersz is een doorgewinterde verpleegkundige met meer dan 40 jaar ervaring. ‘In 2004 koos ik bewust voor het zelfstandig ondernemerschap. Als zzp’er krijg ik vaak mooie opdrachten, waar ik echt mijn expertise in kwijt kan. Door eigen baas te zijn, kan ik mij veel meer focussen op de opdracht en heb ik minder ballast. Ik zet mij altijd voor 100% in, maar ga bijvoorbeeld niet naar alle vergaderingen.’’

Veel variatie
‘’In het begin werd ik vaak ingezet als interim manager. Toen in 2011 kwaliteit van zorg een hot topic werd, werkte ik 2,5 jaar als projectleider Kwaliteit. Nu ligt mijn focus op wijkverpleging. Op dit moment werk ik als wijkverpleegkundige voor twee opdrachtgevers. Op maandag coach ik een jong wijkteam, dat zich nog moet ontwikkelen. De rest van de week werk ik met drie wijkteams, bestaande uit ervaren professionals die voorheen in een verzorgingstehuis werkten. Die coach ik vooral op methodisch werken, eigen regie en zelfredzaamheid; een hele omslag voor een intramuraal denkend team. Ik begeleid ze hierbij, maar ze hebben zelf de regie op hun eigen veranderproces. Zo hangen er nu overal verbeterborden. Die combinatie van beide opdrachten vind ik heel mooi: dat had in loondienst nooit gekund. Ik heb het mooiste inhoudelijke werk!’’

Genoeg werk
‘’Hoe ik de toekomst zie? Ik wil zeker tot mijn 67e blijven werken als zzp’er. Veel mensen vinden werken als zzp’er te onzeker. Maar als je initiatiefrijk bent, open minded, samenwerkt met een goed bureau en goed kunt netwerken vind je echt wel werk. De vrijheid om mijzelf te ontwikkelen in de richting die ik zelf kies: dat is voor mij goud waard!’’

Meer weten over projecten voor zzp’ers in de zorg? Kijk dan op www.growwork.nl

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.