Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De grote baas

Conny is blij met haar grote baas.

Aan het roer van onze stichting staat de raad van bestuur. Welke bestaat uit één persoon. Wij hebben verschillenden instellingen over een groot regio verspreid. Elke locatie heeft een eigen locatiemanager en als het goed is zie je hem of haar geregeld.

 

Gesprek 

Anders is het met de grote baas, de raad van bestuur, die de bestuurder is van de gehele stichting. Deze komt één keer per jaar bij onze afdeling op de koffie. Het is dan een informele bijeenkomst. Het is een uitwisseling van ervaringen en wij kunnen met allerlei vragen komen. Het is heel prettig om in gesprek te gaan met degene die uiteindelijk de verantwoording draagt van het gehele gebeuren wat zorgverlening heet.

 

Serieus genomen 

Hij wil van ons weten hoe wij als handen aan het bed, ons werk ondervinden. Waar wij tegen aan lopen. Kortom; wat ons als zorgverleners bezighoudt. Uiteraard begrijpen wij dat niet alles opgelost kan worden. Maar het feit dat je werkgever je serieus neemt en de moeite doet om in dialoog te gaan, maakt veel goed. En omdat het in een ongedwongen sfeer plaatsvindt, voelt niemand zich bezwaard om te praten over eigen emoties. En dat kan flinke opluchting geven.

 

Dag meewerken 

En soms wordt dankzij dit jaarlijkse onderhoud dingen bijgesteld of anders vorm gegeven. Maar het mooiste van alles vind ik toch wel dat onze bestuurder in alle instellingen een dag meewerkt op de werkvloer zelf. Het is zeer bijzonder dat hij hiermee een signaal afgeeft precies wil weten hoe het reilt en zeilt in de praktijk.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.