Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De leugen

Ria vraagt zich af of je wel mag liegen tegen dementerenden.
oma

Ze loopt druk doende door de huiskamer, als ze me in het vizier krijgt lacht ze naar me.

‘Bent u hier vrijwilliger?’ vraag ik. Ze beaamt het en gaat verder met het opruimen van de kopjes en begint in het keukentje af te wassen. En ik trap er in. Het is de eerste keer dat ik op deze afdeling voor mensen met dementie in dit verpleeghuis werk.

 

Hotel

Even later laat ze me haar kamer zien: ‘Kijk ik heb een mooie kamer in het hotel hè. Heb mijn eigen schilderijen op mogen hangen. Ik hoefde geen handdoeken mee te nemen, ik heb handdoeken van het hotel.’

 

Smoes 

Deze mevrouw was in het verpleeghuis opgenomen met de smoes dat ze tijdelijk in een hotel logeerde, haar huis zou aangepast worden en dan zou ze weer naar huis gaan. Ze was altijd opgewekt in de huiskamer aan het redderen, of ze liep in de gang met papier en pen, want ze moest ook nog schrijven. Deze mevrouw heeft het altijd goed naar haar zin gehad in dit verpleeghuis, dankzij deze leugen.

 

Maar mag dat? Iemand zo voor de gek houden? Ook al werkt het?

 

Laat je reactie hieronder achter

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.