Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De stoere broeders

Broeders. Mijn medeblogster Sandra heeft er al twee weblogs over geschreven. Over hoe geweldig ze niet zijn en dat zusters niet zonder broeders kunnen.
De stoere broeders

We hebben ze nodig om even te relativeren, even wat anders dan alle vrouwenpraat, gewoon mannelijke opmerkingen. De nonchalance, het zich niet zo druk maken, komt het vandaag niet dan morgen wel, het komt wel goed. We hebben ze nodig voor de humor, maar ook voor het losdraaien van te strakke stangen, webcams en infuuspompen. Broeders maken een vrouwenteam toch net even wat leuker, vind ik.

Op onze afdeling hebben we drie broeders. Ieder stuk voor stuk uniek op zijn eigen manier. Ik stelde het voor als grapje: ‘Zullen we Jan opgeven voor de Stoere Broederkalender?’ Mijn collega en ik hadden een dolle bui. Een etentje met zijn allen van de opleiding, bracht ons tot dit besluit. We lieten de kans van Nursing dan ook niet onbenut om onze favoriete -en natuurlijk stoerste- broeder op te geven voor de Nursing stoere broeder kalender. Een kalender waar maar liefst iedere maand een broeder te bewonderen zal zijn.

Wat ons betreft mogen ze er wel één per week doen. We maakten ons illusies over wat er zou gebeuren als hij zou winnen: Jan in onderbroek à la Jan Smit op een tropisch strand. Jan met aan iedere hand drie hete zusters. Jan op de kalender aan iedere muur van ons ziekenhuis. En dus prijkt onze Jan inmiddels op de site met een foto.

Eindhoven is goed vertegenwoordigd. Maar liefst drie broeders uit ons ziekenhuis vind ik terug tussen de foto’s.

Kijk jij al uit naar een dergelijke kalender? Vind je het ook een leuk initiatief?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.