Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De verkiezingen en ons jaarplan

We moeten een jaarplan schrijven voor 2013. Waar kiezen we voor, en hoe lang moeten we wachten op een nieuw kabinet om een en ander door te voeren?
De verkiezingen en ons jaarplan

Onze nieuwe leidinggevende wil dat wij als team voor 2013 een jaarplan schrijven. Hoe gaan wij onze deskundigheid op peil houden, welke activiteiten willen wij ontwikkelen. Hoe zorgen wij ervoor dat onze inkomsten beter in verhouding zijn met onze uitgaven?

Een boeiende uitdaging. Om te beginnen zullen we met zijn allen moeten bepalen welke kant wij op willen met onze verpleegkundige thuiszorg technologie. Willen wij onze heil gaan zoeken in de Medisch Specialistische Verpleging Thuis (MSVT) en daarom onze banden met de ziekenhuizen in de regio versterken? Of willen wij ons meer richten op de palliatieve/terminale zorg, de pijnbestrijding en de palliatieve sedatie? Zetten wij dan in op zorg vanuit de AWBZ?
En gaan wij 2013 in met een soort van zelfsturing of niet? Kortom, we hebben nog wat om over na te denken.

Alleen, welke plannen kunnen werkelijkheid worden na 12 september? Krijgen we dan als wijkverpleegkundigen de regierol die zoveel politieke partijen aan ons willen geven? Wat voor effect heeft dat op onze zorg?

Of krijgen we te maken
met de uitholling van de AWBZ zoals andere partijen willen? Wordt het land weken of maandenlang niet geregeerd, omdat er geen coalitie te vormen is?

Kortom, ik houd mijn hart vast! En, ik moet nog besluiten wat ik ga stemmen op 12 september. Stem ik op de partij die volgens mij het beste voor heeft met de zorg? Laat ik andere zaken als wonen, werken, het milieu en ontwikkelingswerk zwaar meewegen of juist niet?

Ik weet het, stemwijzers te over, maar dan nog….

Jos kaldenhoven is verpleegkundige in een VVT-team.
Twitter: @broederjos

Meer Nursing

Abonnement op Nursing
Nursing is de meest gelezen vaktitel voor verpleegkundigen niveau 4 en 5 in Nederland en Vlaanderen.
Word direct abonnee van Nursing.

Nursing op Facebook
Deel leuke foto’s, filmpjes, winacties, en andere ‘luchtiger’ zaken
via www.facebook.com/VakbladNursing


Nursing Calculator
Koop de Nursing Calculator, dé rekenapp voor verpleegkundigen.
> Download de app meteen
> Bekijk eerst een demonstratiefilmpje.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.