Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De vooruitgang

Technologie. We kunnen er niet omheen. Schreef ik vorige week al van de pc-patiënt. Nou, lieve zusters, er bestaat nog veel meer. Lezen jullie mee met Nursing?
De vooruitgang

 

Mobieltjes die je leven moeten redden. Een sms-je: ‘Hebt u uw pilletje wel gehad?’ Ik weet niet of ik het brutaal en grappig moet vinden. Of werkelijk functioneel.

En dan Meavita. Kun je voortaan via je tv een ECG draaien. Via beeldtelefoon kan de dokter je dan recht in de ogen kijken met de uitslag. En da’s best handig. Als het tegenvalt, zit je vaak al op de bank. Kun je je niet verder bezeren, bedoel ik. Ook kun je via je flatscreen je bloedsuikers doorgeven. Kan teletekst je straks vertellen hoeveel je moet spuiten?

Het leuke is dat artsen en verpleegkundigen die aan het project meewerken zelf gratis mee kunnen ‘meaviten’. Als ik het goed begrijp, kunnen die dus gratis tips krijgen voor hun insulinegebruik. Een prijsloze check van je bloeddruk voor de hulpverleners van de toekomst.

Nog even en dan ga je straks lekker onderuit op je bank. Zappen. Via je mobieltje laat je een robot komen met je ontbijt en anti-cholesterol-tabletten. Ondertussen meet je tv alle waarden en belt die door naar je behandelaar. De nieuwslezer deelt mee hoe je ervoor staat. Of de pillen vandaag nodig zijn. Tussen beelden uit het Midden-Oosten en kamerformatienieuws door. Nog even en we hoeven de deur niet meer uit.

Is straks onze enige zorg nog of de batterijen niet leeg zijn?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.