Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

De warmte of de drukte?

Het is kwart over zeven wanneer de collega’s uit de nachtdienst overdragen. Het is een rustige nacht geweest in het verzorgingshuis, alleen konden sommige bewoners niet slapen van de warmte.

De warmte of de drukte?

Hoewel de nacht rustig was, begint de ochtend met veel drukte! De warmte is blijven hangen in het huis, de kamers zijn broeierig. Nadat ik mijn kop thee heb opgedronken begin ik met het maken van een lijstje. Een lijstje waarop ik alle bewoners opschrijf zodat ik niets en niemand vergeet.

Het is half acht en ik begin bij de eerste bewoonster. Na ik haar de steunkousen heb aangetrokken moet ik mevrouw begeleiden bij het wassen en aankleden. Hierna ga ik naar een volgende bewoner om hem te helpen bij de ADL. In de tussentijd word ik opgepiept. Een meneer is klaar met douchen en wil geholpen worden bij het zalven.

Daar ben ik nog niet mee begonnen of ik word weer opgepiept. De kapper verwacht twee bewoners van mijn afdeling en ik moet hen brengen. Nadat ik ze heb weggebracht help ik een mevrouw bij het wassen. Nog voordat ik de kraan opendraai valt er een druppel op de grond. Niet van de kraan maar van mijn voorhoofd. Ik pak een zakdoekje en veeg het zweet af.

Is het de warmte of toch de drukte? Wat vind jij van werken in de zomer?

3 REACTIES

 1. Ja het is wat als je zelf vroeg met vakantie gaat,dan is het de hele zomer aanpakken,dat is niet erg hoor ,is mijn eigen keus,maar als er dan nog vakantie hulpen zich om de haverklap ziek melden dan breekt mn klomp,gevolg is nu dat ik op mn tenen loop,maar nog even een reactie op het naar de kapper brengen ,dat doen wij al lang niet meer ,bij ons is de kapper een zelfstandig iemand die haar eigen zaken moet regelen en niet wij,wij krijgen niet betaald voor naar de kapper brengen,maar voor de gevraagde zorg die we moeten leveren,

 2. Lees alle reacties
 3. beste Quinten,
  Werken in de zomer valt niet altijd mee, vooral als de drukte ook aan de orde is.
  Blijf prioroiteiten stellen en laat je niet gek maken, bewoners zorg gaat voor. Extra drinken voor jou en bewoners is een must en denk om luchtige kleding(vaker staan de kachels nog op z’n hoogst)
  Goed dat je een lijstje maakt, een verpleegkundige moet altijd een zakboekje bij zich hebben, voor de rapportages en het geheugensteuntje.
  Ga zo door jongen, met deze positieve werkhouding en keep it cool.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.