Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De wereld op zijn kop

Conny is blij dat verzorgenden zich laten horen als iets hen niet zint.

Wat een reacties op het bericht over het voorkomen van salarisverhoging voor verzorgenden! En dat was dan ook net de bedoeling van het Zorginnovatieplatform. Wij worden opgeroepen om een reactie te geven op het arbeidsmarktadvies. Vooral de lonen blijken heel gevoelig te liggen. En dat is, denk ik, zeer terecht.

 

Tekort verzorgenden 

Als wij vooruit kijken naar de komende jaren, zijn er nogal wat problemen te verwachten. Er dreigen allerlei tekorten te ontstaan. Zowel op het gebied van financiën als de hoeveelheid verzorgenden zelf. En daarmee is meteen het knelpunt in zicht. Het één hangt aan het ander vast. Je zou denken, zoals velen al geopperd hebben, om het salaris voor verzorgenden omhoog te trekken. Dat kan een aantrekkingskracht uitoefenen om voor dit vak te kiezen. Maar dat betekent wel een grotere kostenpost, en daar zijn geen middelen voor.

 

Oplossing

De vraag is dan ook: wat moet er nu gebeuren om het probleem op te lossen? Ik maak uit de reacties op dat wij over de beloning op één lijn staan. Niemand die in de zorg werkt, wil op zijn inkomen inleveren. Alles wordt duurder en zoals het er nu uitziet zal zeer zeker de gezondheidszorg alsmaar kostbaarder worden.

Alles heeft zijn prijs, en daar zal de maatschappij zich op moeten richten. Wij werken met gemeenschapsgeld, daarom is het wel zo netjes om zeer zorgvuldig keuzes te maken. Het is dan ook heel mooi dat iedereen zijn mening kan geven. Dus collega’s, laat van je horen!        

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.