Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De zorg: zelfkwellende roeping?

Steeds minder jongeren kiezen voor werken in de zorg. Begin deze week presenteerde LEVV een rapport met de feiten en cijfers van de gezondheidszorg tot 2006. Waar gaat dit heen?  
De zorg: zelfkwellende roeping?

Vanaf 2009 zou het aanbod echt te kort schieten, meldt het LEVV. Een goed personeelsbeleid, waaronder personeelsbehoud en het slimmer organiseren van werk zou volgens het LEVV kunnen bijdragen aan meer personeel. De zorg is niet meer aantrekkelijk. En dat is het grote punt. De berichten over te weinig tijd en teveel moeten schrikken af. Daarnaast de grote verantwoordelijkheid en het geringe salaris. Is het dan toch waar dat het ‘roeping’ is..?

In Engeland kampen ze nu al met een tekort aan verpleegkundigen. Maar ze hebben er wat op gevonden lees ik hier op de Nursing-site. Initiatiefneemster Noreena Hertz schat in dat er in 2011 een tekort van 14.000 verpleegkundigen zal zijn. Met de stichting mayday for nurses.com heeft zij nu een actie om profvoetballers één dag hun salaris af te laten staan ten bate van arme verpleegkundigen. Het salaris schijnt zo minimaal te zijn dat veel verpleegkundigen hun studie niet meer kunnen betalen en daardoor moeten stoppen. Nog minder verpleegkundigen dus.
Een trieste situatie.

Persoonlijk vind ik dat ons salaris meer in overeenstemming zou mogen zijn met de verantwoording die we dragen. Als je in het bedrijfsleven een fout maakt dan gaat het meestal om geld. En dat kan zelfs heel veel geld zijn. Maar het gaat nooit om mensen… Dat is toch wel iets waar ook de regering zich meer bewust van mag worden.

De zorg: een roeping ten koste van jezelf?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.