Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Decolleté

Het voedingscentrum. Je hoort er steeds meer van en over. Ze zijn verantwoordelijk voor de inburgering van de populaire kreet ‘balansdag’. Nu heeft het centrum een nieuw project: het opleuken van het borstvoedingsimago.
Decolleté

Laten zien dat borstvoeden vet-koel is. Nederlanders zouden al enigszins positief denken. Maar het kan altijd beter. Zo zouden mannen borstvoeding ouderwets vinden. Ouderwets? Ik kijk op mijn nachtkastje. Daar staat een supersonisch apparaat. Mijn eigen hypermoderne melkmachine.

Dus borstvoeding achterhaald? Is het niet het ultieme teken van de moderne vrouw? Met speciaal daarop afgestemde kledij. Middenin de stad. Op een terras. Alles tegelijk doen (want dat kunnen vrouwen). Telefoontje plegen. Flirten. En kindje voeden tegelijk. En is het niet zo dat mijn melkrobot deze vrijzinnige vrouw ondersteunt? Om hedendaags werk en baby te kunnen blijven combineren. Gezin én carriere. Dat is toch van nu?

Maar borstvoeden is niet sexy, sputteren de mannen tegen. Tijd om uit de school te klappen. Van borstvoeden is mijn heel gemiddelde boezem enkele cupmaten toegenomen. Zijn er hier mannen die dat bezwaarlijk vinden? De vrouw noch haar buste neemt af in sexyheid. Het is de rol die zij speelt. Die verandert. De prachtige voluptueuze mammae worden namelijk even niet gebruikt om mannen mee te verblinden.

Ik zit bloter dan ooit te wezen. Maar niet om te verleiden. De borst is even niet van de man. De borst is voor de baby. De vrouw is voor de baby.
Nog moderner dus: De vrouw die én werkt én zorgt voor baby en overige spruiten. Zij stijgt op de carrièreladder, terwijl zij borstvoedend de hond uitlaat. Ze kookt manliefs lievelingsmaaltje en strijkt zijn kleding.

Ondertussen stuurt zij hem spannende sms-berichten: ‘Schat. Vanavond is links voor de baby en rechts voor jou.’

Wat vind jij? Moet borstvoeden gepimpt?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.