Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dieper kan de kloof niet zijn

De kloof tussen werkvloer en manager kan haast niet groter zijn. Lees maar eens de felle reacties van verzorgenden die de afgelopen week op de site zijn verschenen.

De kloof tussen werkvloer en manager kan haast niet groter zijn. Zie de felle reacties van verzorgenden die de afgelopen week op TVVonline zijn verschenen. Veel verzorgenden verwijten de leiding dat het management te veel geld opslokt en dat men aan de top geen idee heeft wat er op de werkvloer speelt. ‘De verzorgende wordt nog steeds behandeld als onmondig‘ schrijft bijvoorbeeld Marian.

 

Helpdesk 

Beroepsorganisatie Sting kent de klachten en de onvrede, en daagt verzorgenden uit om volop mee te praten over het reilen en zeilen binnen de eigen organisatie. Bij een speciaal voor dit doel opgericht steunpunt kunnen verzorgenden hulp krijgen. Zo kun je leren hoe je effectief je boodschap kunt overbrengen en leer je het maximale uit een werkoverleg te halen. En da’s hard nodig in de hele ouderenzorg, gezien de woede en ergernis. Dus meld je massaal bij de helpdesk van Sting zou ik zeggen en vraag ze de oren van hun hoofd.

 

Cao

Daar komt nog eens bij dat verzorgenden de komende jaren ook over arbeidsvoorwaarden moeten gaan onderhandelen met directies. Want dat is afgesproken in de nieuwe cao. Dat betekent dat de ondernemingsraad met de directies om de tafel moet om te praten over het dragen van uniforms, de invulling van functioneringsgesprekken en allerlei andere arbeidsvoorwaarden.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.