Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Digitale medicatie

Sinds ongeveer anderhalve week werkt ons ziekenhuis officieel met het uitzetten van medicijnen via het computerprogramma Ezis, waarin je onder andere ook patiëntengegevens kunt opnemen en labuitslagen kunt bekijken.
Digitale medicatie

Na een pilot op verschillende afdelingen moet het hele ziekenhuis eraan geloven.

Voortaan leesbaardere medicatieopdrachten en minder fouten! En voor de artsen ook heel fijn: deze kunnen met hun eigen inlogcode op iedere computer in huis medicatie voorschrijven of wijzigen. Handig voor de andere disciplines waar de kinderafdeling veel mee te maken heeft, die tussendoor langs komen, nooit een tijd kunnen afspreken om visite te lopen, maar wel vast de medicatie kunnen wijzigen. En vanaf elke computer in huis alle gegevens kunnen inzien.

Eerst was daar een cursus waarin iedereen met de oren zat te klapperen, tijdens het oefentraject werd het al wat duidelijker, maar bleken er nog veel problemen. Voor de kinderafdeling leek dit systeem verre van ideaal in het begin, maar nu zijn er wat dingen veranderd en is het ook voor ons werkbaar geworden.

Natuurlijk moeten de ‘kinderziektes’ er nog af (vooral van belang op onze afdeling!) en is het nog even wennen. ‘Ik heb alles geprobeerd, maar krijg een simpele prednisondrank niet in de computer’,  zuchtte een arts gisteren. Dus werd er een handgeschreven recept getekend en werken we even met een dubbel systeem.

Wat ik zelf vooral mis is het dubbel aftekenen/ controleren met een collega, je kunt nu alleen je eigen krabbel zetten en niemand kan controleren dat je het ook daadwerkelijk hebt laten zien aan iemand anders. Maar ook daaraan wordt hard gewerkt.

Voor de rest ben ik er wel tevreden over deze nieuwe ontwikkeling, al is het een aanslag voor de digibeten die ook onze afdeling bevolken. Maar ik persoonlijk ga ervoor, op naar het digitale dossier!

Hoe digitaal zijn ze in jullie ziekenhuis?

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.