Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eén team één taak

Ziekenhuizen, verpleeghuizen en verzorgingshuizen hebben meerdere dingen gemeen. Naast de zorg die wordt aangeboden, werken er bijvoorbeeld verpleegkundigen en/of verzorgenden. Maar er is nog een verband. Samenwerking, want waar sta je zonder enige mogelijke hulp van je collega’s ?

Ik kan het mij niet voorstellen om in mijn eentje de opleiding te volgen. Aan wie kan ik mijn problemen kwijt, wie zou eventueel mijn verslagen kunnen nakijken, met wie kan ik opdrachten gaan maken? Ik kan het mij dus niet voorstellen zonder mijn eigen klas. Een relatief kleine klas van 10 leerling-verpleegkundigen. Aan wie ik alles kwijt kan!

Een ander voorbeeld van samenwerking is een operatie die ik een tijdje geleden moest ondergaan. Ik dacht toen dat er slechts een chirurg zijn werk zou gaan doen en achteraf een verpleegkundige de nazorg zou bieden. ‘Thats it’. Maar alles ging anders. Het werd een heel proces. Dat begon bij de anesthesiemedewerker en de anesthesioloog, en vervolgde langs de chirurg en haar operatie-assistenten. Uiteindelijke belandde ik via de recoveryverpleegkundige op de verpleegafdeling. 

Al die mensen moeten met elkaar samenwerken. Nu ik een stage achter de rug heb en bijna op de helft van de opleiding zit, kan ik zeggen dat me minstens één ding is opgevallen: ‘De samenwerking’! Daar had ik van tevoren eigenlijk niet bij stilgestaan, dat je als verpleegkundige in een keten van samenwerkende disciplines werkt.

Bij ons in de klas is samenwerking zo mogelijk nog duidelijker, we doen alle opdrachten samen. Dus we zeggen af en toe tegen elkaar: 1 team 1 taak! Ik ben benieuwd of de sfeer ook zo zal zijn op de afdeling van mijn volgende stage. Ik kan niet wachten totdat het zover is.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.