Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Een goed begin

De eerste volle week van het nieuwe jaar gelijk maar een weekje vakantie op genomen.

Dat krijg je er van als je zoveel overuren maakt dat het afschrijven van vakantie uren haast niet meer voorkomt. Maar, nu de nieuwe regels rond de vakantie het nodig maken dat je zakelijker om gaat met je vakantie uren leek het me wel handig om een aantal vakantieuren van 2011 op te maken.

Maar een rustig vakantieweekje is het zeker niet. Bacterie of virus, ik weet het niet, maar het is de laatste dagen bij mij niet veel meer dan hoesten, proesten en op de bank liggen. Ziek? Ja, maar te ziek om niet te kunnen werken (of vakantie op te nemen), dat nou ook weer niet.

Ik heb daar vandaag eens over nagedacht, want het  verzuimbeleid bij mijn werkgever gaat veranderen. Dat je te ziek bent om cliëntenzorg te doen betekent nog niet dat je maar thuis kunt blijven. De leidinggevende gaat je in het vervolg toestemming geven of je thuis kunt blijven of vervangend werk moet komen doen.

Een persoonlijk voorbeeld van vorig jaar: begin januari kampte ik met de naweeën van een operatie aan mijn elleboog. Cliëntenzorg zat er niet in, maar vervangend werk was wel mogelijk. Zo heb ik veel AIV-huisbezoeken afgelegd, en intakegesprekken gevoerd voor de longverpleegkundige.
Op die manier wordt geprobeerd om het verzuimpercentage terug te dringen. Elk procent minder staat voor een winst van € 250.000, en dat is geld wat we in de thuiszorg nou niet bepaald kunnen missen!

Het jaar 2012 zal wat dat betreft veel veranderingen kennen. We zitten in een recessie, de vakbonden hebben de CAO VVT opgezegd. Politieke partijen rollen over elkaar heen om binnen de zorg bezuinigingen te vinden, zodat er geld vrij komt voor belangrijker zaken.

Ondanks alle goede voornemens kent 2012 om meerdere redenen een stormachtig begin. Ben benieuwd hoe het de rest van het jaar gaat worden.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.