Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Een nieuwe stage

Volgende week begint voor mij weer het gewone leven als student. Na een geweldige vakantie mag ik weer volop aan de bak als stagiaire.

Het laatste schooljaar breekt voor mij aan. Nieuwe stageplek, nieuwe klasgenoten en nieuwe docenten. Dat is altijd zo spannend.  Ik ben benieuwd wat het nieuwe schooljaar voor mij in petto heeft.

Zou het erg anders zijn dan vorig jaar? En wat wordt er dit jaar allemaal van me verwacht? 

Iets nerveus ben ik wel. Gezonde spanning wel te verstaan. Daar heb ik wel vaker last van als er iets nieuws voor de deur staat. Waarom weet ik eigenlijk ook niet, ik heb dit toch al drie jaar meegemaakt.

Dit schooljaar zal ik nog zelfstandiger moeten gaan werken. In het informatieboekje las ik al dat de stage nu op de eerste plaats staat en de school iets meer naar de achtergrond verdwijnt. Dat betekent dus dat ik steeds meer zal moeten gaan functioneren als een gediplomeerde verpleegkundige.

Dit hele schooljaar ga ik stagelopen in een huisartsenpraktijk. Ik heb gekozen voor de afstudeerrichting praktijkondersteuner. Ik ga me onder begeleiding bezighouden met het ontmoeten, begeleiden en bestuderen van patiënten met chronische ziektes.

Kom op Suzan! Het zal allemaal wel meevallen en binnen twee weken zit je er weer helemaal in! Dus, met het strandbed en de cocktails in mijn achterhoofd ga ik er weer met frisse moed tegenaan.

Hoe kijk jij aan tegen komend schooljaar? Ook last van gezonde spanning of doet het je niet veel?

2 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Hallo Suzan,
  Ik ben een derdejaars HBO-V studente. Sinds 31 augustus ben ik werkzaam als stagiaire op de Acute Opname Afdeling in het Atrium te Heerlen. Ik vind dat het bij jou nog wel meevalt met die gezonde spanning! Ik ben altijd erg nerveus voor een nieuwe stage en zie eerlijk gezegd ook altijd best op tegen de eerste week.
  Daar sta je dan weer, als stagiaire. Vaak kom je in een hecte groep van collega’s terecht waar je niet zo snel tussen komt. Dit vind ik erg jammer, dan voelt het alsof je niet snel geaccepteerd wordt.
  Gelukkig is dat dit jaar helemaal anders voor me. Vanaf het begin af aan ben ik erg goed opgevangen door mijn collega’s en heb ik erg goede begeleiders (voor het eerst!?).
  Achteraf vraag ik me trouwens altijd af waar ik me nu zo druk om heb gemaakt, vooral als ik even later weer tegen iets ‘lastigers’ aan loop. Dan stelt dit niks meer voor.
  Toch ben ik blij als ik straks eenmaal op mijn plekje zit.
  Groetjes Debbie

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.