Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Een plek om discussie te voeren

Waarschijnlijk heeft ieder ziekenhuis er één: een intranet-werk. Een eigen netwerk met informatievoorzienig, waarop je kunt inloggen vanaf iedere computer in het ziekenhuis.

Ook het Catharina-ziekenhuis werkt met een intranet. Hierop kun je protocollen plaatsen, formulieren om zorg aan te vragen vinden, enzovoort. Daarnaast staan er iedere week de nieuwsberichten op van het ziekenhuis.

Een tijdje heeft ons ziekenhuis ook een forum gehad op het intranet. Er werden daar pittige discussies gevoerd. Onderwerpen als: ‘mag je zomaar de beddenlift gebruiken?’, het kerstpakket, ziekenhuisschoeisel en de lonen van de bazen werden ter discussie gesteld. Ook onderwerpen zoals agressie in de zorg, veiligheid en handhygiëne kregen een plekje op het forum.

Maar het forum was voor sommige collega’s, zo bleek, een geschikte plek om hun onvrede te uiten over bepaalde zaken in het ziekenhuis. En ‘dus’ verdween het forum.
En daarmee ook de plaats om discussie te voeren.

Dat is jammer. Vind ik. Jammer, omdat ik denk dat de mening van ‘de mensen van de vloer’ voor werkgevers zeer belangrijk moet zijn. En via intranet was dat een prima mogelijkheid, voor iedereen bereikbaar.

Ik ben benieuwd naar andere verhalen, hoe zit dat bij jullie in het ziekenhuis? Is er ruimte voor een ziekenhuisforum?

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.