Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eenzaam het nieuwe jaar in

Godzijdank, de feestdagen zijn weer achter de rug. Begrijp me niet verkeerd, ik ben dol op burgerlijke tafereeltjes zoals met het hele gezin Monopoly spelen op Oudjaarsavond en een gezamenlijk kerstontbijt.

Maar op een gegeven moment ben je de drukte die met de decembermaand gepaard gaat spuugzat. Dan krijg ik behoefte aan rust en regelmaat, en wil ik de draad van het normale leven weer oppakken. Zonder al te veel mensen om me heen.

  

Dit is niet de wens van duizenden ouderen, die de feestdagen in eenzaamheid hebben doorgebracht. Zij snakten juist in deze periode naar warmte en gezelligheid van anderen. Het is schrijnend om te lezen dat uit onderzoek blijkt dat zo’n dertig procent van de Nederlanders eenzaam is, waaronder een hoop ouderen. Niet voor niets hadden de Depressielijn en de Ouderenhulplijn het druk met kerst. Daarom besteed TvV in het januarinummer veel aandacht aan eenzaamheid onder ouderen. Hoe ontstaat het, wat zijn de gevolgen, en vooral: wat kun je er als verzorgende aan doen? Hopelijk kunnen we zo met zijn allen 2008 iets minder eenzaam maken.  

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.