Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Eigen bijdrage

Conny denkt dat de overheid bespaart op de verkeerde zaken in de zorg. Terwijl het allemaal veel simpeler kan.

Dat de zorgkosten alsmaar toenemen, weet iedereen. De combinatie van dit gegeven en de geldcrisis is uiteraard geen goede mix. Ik heb er al vaker in een blog over geschreven dat het somber gesteld is met onze zorgtoekomst. Ik vraag mij af hoelang het nog beheersbaar blijft. Zeker nu ik een bericht heb gelezen waarin een uitspraak van minister Schippers staat vermeld. Haar plan is namelijk om nog meer eigen bijdragen in te gaan voeren zoals bij een bezoek aan de huisarts.

 

Langer doorlopen met kwaal

Stel dat dit erdoor komt, een eigen bijdrage bij een huisartsconsult, hoeveel mensen zullen juist langer blijven doorlopen met een kwaal? En wat als het alsmaar erger wordt en dus dan specialistische zorg nodig hebben? Of erger nog, zelfs ingestuurd moeten worden? Is men dan goedkoper uit? Als je toevallig een kwetsbare gezondheid hebt en veelvuldig een huisarts bezoekt, zal dat een aanslag op je inkomen zijn. En het zijn juist die mensen welke al geen vetpot hebben zoals ouderen en chronisch zieken.

 

Veel eenvoudiger

Het is Den Haag zelf die wakker moet worden en haar oor te luister leggen bij mensen die in het veld staan. Want het kan echt veel goedkoper, de zorg. Daar ben ik van overtuigd. Het zit hem in eenvoud, ook vanuit de wet. Want juist de regelgeving is een kostenverslindend monster. Ik zie de zorg als een boom met veel takken. De minister moet de takken bovenin snoeien, en niet in de stam gaan zagen. Daarmee voorkom je dat de boom omvalt.

 

Hoe denk jij dat de overheid het beste kan bezuinigen in de zorg? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.