Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Ergernissen

Verzorgende Conny vraagt bewoners waar ze zich het meest aan ergeren in het verzorgingshuis.

Er zijn een aantal dingen waar ik een enorme hekel aan heb; fouten die voorkomen hadden kunnen worden, door tijdsgebrek je werk niet naar behoren kunnen doen en ruzie. Nu is het gelukkig niet elke dag dat ik met deze vervelende dingen te maken heb. Ik denk dat veel collega’s met mijn top drie eens zijn.

 

Top 3 van bewoners

Onze bewoners hebben natuurlijk ook ergernissen, waar zij wekelijks of dagelijks mee worden geconfronteerd. Ik heb aan een aantal cliënten naar hun top drie lijstje gevraagd. Het is best grappig hoe sommige hierop reageerden. Een cliënt zei direct dat hij aan een top drie niet genoeg had. Weer een andere vroeg of het wel veilig was als hij mij dit zou toevertrouwen. En een vrouw die bekend staat om haar klaagkarakter, zei dat ze zich nergens aan ergerde. Haar buurvrouw wilde alleen de drie meest fijne ervaringen met mij delen.

 

Eten en familiebezoek 

Uiteindelijk kwamen er toch een aantal ergernissen op tafel.  Er zat een duidelijk verschil tussen mannen en de vrouwen. De mannelijke cliënten hadden het vooral over het warme eten wat irritatie gaf. Het was te gaar en flauw, of niet warm genoeg. Daarna kwam het weer en het televisieaanbod. Bij de vrouwen lagen de zaken toch wel wat anders. Dat de familie zo weinig tijd heeft tegenwoordig, staat op nummer één. Daarna komt de ergernis dat de zusters hebben nooit tijd hebben voor een praatje. En op nummer drie staat, echt waar, dat de mensen zich tegenwoordig zoveel ergeren!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.