Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Even voorstellen

Ria Smit is onze nieuwe blogger. Zij werkt als zzp'er in de thuiszorg.
ria

Dag lezers, ik zal de komende tijd columns schrijven voor het deze website. Mijn naam is Ria Smit, ik woon in Rosmalen en ben 59 jaar oud. Ik ben ziekenverzorgende en heb 40 jaar ervaring. In het verleden heb ik veel in verzorgings- en verpleeghuizen gewerkt. In 2008 heb ik de sprong gewaagd om als zzp’er in de zorg aan de slag te gaan. Ik had naast mijn baan al cliënten in de thuiszorg, maar toen werd het echt.

 

Aandacht

Ik vind het vooral prettig dat ik nu meer individuele aandacht aan zorgvragers kan geven. Gaandeweg mijn werk als zzp-er ben ik me gaan specialiseren in de zorg voor dementerenden. Ik las er veel over en volgde cursussen en de laatste jaren begeleid ik dementerenden in de thuiszorg.

 

Zorg in natura

Ik ben ook lid van De Zorgprofessional, een coöperatie van zzp-ers die dit jaar officieel van start is gegaan. Afgelopen week heb ik het intake gesprek gehad. In de volgende twee bijeenkomsten, gaan we organisatorische plannen maken. Ik hoop dat we dan teams kunnen vormen rondom cliënten en dat we in de toekomst ook zorg in natura kunnen geven, hierbij worden de kosten voor de zorg betaald door de zorgverzekeraars.

 

Pgb 

Tot nu toe kunnen zzp-ers alleen zorg leveren aan cliënten met een persoongebonden budget (pgb). Maar zoals het er nu voorstaat, kunnen wij pas in 2013 zorg in natura leveren. Dat is wel jammer, maar de eerste stap is de start van de coöperatie, de rest komt later ook goed.

 

In mijn vrije tijd fiets, wandel en zwem ik graag. Schrijven is ook een hobby van mij. Vandaar dat ik de kans pak voor deze weblogs. Ik heb er zin in!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.