Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Falend meetsysteem

Conny vindt het ongelofelijk dat er gesjoemeld wordt met metingen van de kwaliteit van ouderenzorg.

Er is geen inzicht in de kwaliteit van ouderen zorg, zo staat te lezen in dit nieuwsbericht. Daar gaan we weer, denk ik dan. Omdat elke instelling zijn gegevens zelf aanlevert, kan er veel gesjoemeld worden met de cijfers. En dat is niet alles!

Schadelijk voor reputatie
Ook Actiz blijkt fouten te hebben gemaakt bij het berekenen van indicatoren. Tevens zijn er een aantal gegevens aangeleverd welke helemaal niet verwerkt zijn. Hierdoor kunnen de zorgorganisaties schade oplopen van zowel in reputatie als de inkomsten van zorgverzekeraars die over deze inkomsten gaan van de instellingen.

Handig voor cliënten
De reden waarom men alles in kaart wil brengen is omdat er veel negatieve geluiden in de media te horen zijn. Door jaarlijks een meting te houden en dit openbaar te maken, kunnen de toekomstige cliënten zelf bekijken waar en bij wie het beste de zorgverlening geleverd wordt. Op zich is dit een mooie kans om een vergelijking te maken tussen de zorginstellingen. Maar als de aangeleverde gegevens niet betrouwbaar zijn, heeft het natuurlijk totaal geen waarde.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.