Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Gastblog: ‘Ben ik toekomstbestendig genoeg?’

Ilse Koeten is projectondersteuner kwalificatieniveaus verpleegkundigen en EBP coach in het Waterlandziekenhuis in Purmerend.
column TVZ_Ilse.jpg

Ik word ermee om mijn oren geslagen: de toekomstbestendige verpleegkundige, en functiedifferentiatie bij verpleegkundigen. In ons ziekenhuis zijn we actief bezig met dit onderwerp. Mede vanwege mijn interesse in dit onderwerp ben ik projectondersteuner van een project dat zich hiermee bezighoudt. Wanneer ik mij een beetje verdiep in de vakliteratuur begint het me soms te duizelen: hoe houd ik mijzelf op de hoogte van alle ontwikkelingen in ons vakgebied? Als ik denk dat ik op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen, is het vandaag alweer ‘oud nieuws’. Hoe word ik toekomstbestendig? Ik kan er een tweede studie van maken wanneer ik alle ontwikkelingen bij moet houden. Maar ik kijk soms toch echt liever naar Netflix dan continu bezig te zijn met vakinhoudelijke artikelen.

Toch ontstaat er een soort van innerlijke onrust wanneer ik niet voldoende op de hoogte ben van de actuele stand van zaken. Het verplegen aan bed vind ik nog steeds erg leuk, maar er is meer dan dat. Ons beroep verandert in een razend tempo, het zou simpelweg een beetje naïef zijn om mij af te sluiten voor wat er om mij heen gebeurt.

Dus met een schaaltje (of twee) met nootjes naast me besluit ik zo nu en dan tóch eens een vaktijdschrift te pakken of de laptop te openen. Stiekem ben ik veel te nieuwsgierig van aard en vind ik het ook gewoon leuk om een beetje up-to-date te blijven.

Of ik toekomstbestendig ben? Ik weet het niet, maar ik doe in ieder geval een poging.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.