Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Gastblog over Levenseindekliniek meest gelezen in 2016

Een gastblog van palliatieve zorg-expert Rob Bruntink over de Levenseindekliniek is de best gelezen blog van 2016. Welke staan nog meer in het lijstje?
levenseindekliniek.jpeg
Rob Bruntink

1. Gastblog: ‘Levenseindekliniek, de documentaire’

In februari was er een documentaire op televisie over de Levenseindekliniek. De uitzending hield de gemoederen flink bezig. Rob Bruntink, journalist met specialisatie palliatieve zorg en uitvaartzorg, schreef er voor Nursing een gastblog over. Het werd de best gelezen blog van 2016.

2. Blog Hugo: ‘Hoe de mbo-verpleegkundige verdwijnt’

Volgens Hugo is er te weinig laagcomplexe zorg in het ziekenhuis voor het beroepsprofiel basisverpleegkundige: de mbo-verpleegkundige dus. Lees zijn blog.

Noem de mbo-verpleegkundige basisverpleegkundige en de hbo-verpleegkundige regieverpleegkundige. Dat adviseerde de stuurgroep van het project ‘Toekomstbestendige beroepen in de verpleging en verzorging’ in januari. Lees meer.

3. Blog Jos: ‘Hoezo basisverpleegkundige?’

Ook Jos maakte zich druk over de nieuwe beroepstitels. Gezien zijn vele plannen voor het komende jaar, voelt hij zich allesbehalve een ‘basisverpleegkundige’. Overigens nam blogger Jos dit jaar ook afscheid van Nursing als blogger.
Blog Jos: ‘Hoezo basisverpleegkundige?’
Het afscheidsinterview met Jos Kaldenhoven 

4. Blog Sandra: ‘Een doodeng beroep’

Een cardiologieverpleegkundige is berispt vanwege een gebrek aan niet-pluisgevoel. Blogger Sandra vraagt zich af of dit haar ook zou kunnen gebeuren.
Lees de op-drie-na best gelezen blog van Sandra!

5. Blog Nicole: ‘Er wordt teveel van ons verwacht’

Je bent wijkverpleegkundige, niveau 5 (of 4 met aanvulling), je bent onderdeel van een zorgteam, onderdeel van sociale wijkteams, zichtbare schakels, en/of coöperatie wijkverpleegkundigen. Je levert zorg, onderhoudt je netwerk, overlegt met huisartsen en andere disciplines. Deze opsomming is nog niet compleet. Wordt er niet een beetje te veel van de wijkverpleegkundige verwacht?
Nicole vond van wel, en vele collega’s herkenden zich erin.  

Gastblog schrijven?
Gastblogger Nursing wordt wisselend ingevuld, in de vorm van gastbijdragen op Nursing.nl, van mensen die één- of tweemalig iets kwijt willen. Wil jij ook eens een gastblog schrijven? Stuur ‘m naar nursing@bsl.nl o.v.v. ‘gastblog’ en wie weet selecteert de redactie ‘m voor publicatie. Bekijk alle gastblogs tot nu toe.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.