Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geschenk van dankbaarheid

Conny krijgt bloemen van een cliënt. Ze voelt zich hier ongemakkelijk onder.
bloemen

Vandaag kreeg ik een ongelofelijk grote bos met bloemen. Op onze afdeling is een cliënt verhuisd naar de verpleegafdeling. En de cliënt en zijn familie waren van mening dat zij naast een geldschenking voor de hele afdeling, mij apart wilde bedanken en daarbij mij een bos met bloemen wilde geven.

 

Ongemakkelijk 

Ik werd er stil van, want ik voel mij niet gemakkelijk onder deze omstandigheden. Ik heb moeite om dit persoonlijk aan te nemen. Want ik ben niet de enige die voor de cliënt gezorgd heeft. Het hele team heeft daar een bijdrage aan geleverd. En dat is ook wat ik zei, bij het aannemen van de mooie bloemen. Maar men zei mij dat er een schenking van geld was overhandigd voor het gehele team en dat men daarnaast deze bloemen wilde geven aan mij persoonlijk. Ik probeerde nog om te zeggen dat ik een plekje zou zoeken om het ergens neer te zetten op de afdeling. Maar dat viel niet in goede aarde. Nee, ik moest het echt meenemen naar mijn eigen huis.

 

Wel of niet doen?

Dit is best een moeilijk punt. Sowieso is het aannemen van geschenken  een gegeven wat een onderwerp van discussie is. Wanneer neem je iets mee naar je huis en wanneer laat je het op de afdeling? Giften van geld is heel duidelijk, dit gaat gewoon in een verzamelpot. Maar wat doe met een gift zoals bloemen waar ook nog expliciet bij gezegd wordt dat dit persoonsgebonden is? Tja, ik heb de bloemen maar mee naar huis genomen. Wel nadat elke collega van dat moment mij dit adviseerde.

 

Hoe denk jij hierover? Laat je reactie hieronder achter!

 

Lees ook:

 

(Foto: STCKXCHNG)

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.