Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Geweld tijdens de feestdagen

Als ik kijk naar het geweld tegen hulpverleners, dan kan ik alleen maar concluderen dat ons vak steeds onveiliger wordt.

Geweld tijdens de feestdagen

 

Nieuwsfeit: rellen hebben de nacht van oud en nieuw gekleurd. Dronken jongeren en vreugdevuren, auto’s die in brand werden gezet. Ook de centrale van 112 spreekt van de drukste oud en nieuw viering ooit. Ambulancepersoneel vertelt over een spoedritje waarbij de Dam moest worden overgestoken. Een door een fles kapot geslagen achterruit, was het gevolg.

 

 

Agressieve dronken jongens die de politie uitschelden, zijn het volgende beeld. Daarna nog een huizenblok waar alle ramen uit de woningen geknald zijn door een explosie in een stapel kerstbomen. Jongeren met de armen glorieus omhoog, rennen van het vuur af. Ik vraag me af waarom dit zo moet. Wat is de lol van dingen vernielen? Gelukkig komen de hulpverleners ook in het nieuws. Daar ben ik wel blij om, dat naast de feesten in de grote steden, in het journaal ook tijd gemaakt wordt voor het personeel uit de zorg. Want waar zouden de relschoppers zijn zonder ons. Wij die hen opvangen met brandwonden, snijwonden, delieren door alcohol. Ja, als ze ons echt nodig hebben, dan moeten wij er wel voor ze zijn.

 

 

Geweld tegen hulpverleners blijft, ondanks het feit dat de straffen pas nog verdubbeld zijn. Het journaal sprak niet eens van arrestaties… Mijn goede voornemen voor 2008: Respecteer ons vak alstublieft. En laat ons ons werk doen, ook in tijden van gezelligheid, drank en vuurwerk. Omdat wij zorgen voor anderen, mogen we toch ook wel een beetje zorgvuldigheid van die anderen verwachten?

 

Wat vind jij van agressie tegen hulpverleners ?

 

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.