Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Graaien in het kerstpakket

Ken je dat? Dat mystieke gevoel, terwijl je je trots met een zware, naar kerstkarton ruikende doos, met je naam erop, begeeft richting auto of fiets?
Graaien in het kerstpakket

Het ding is lastig meenemen. Maar mijn naam staat erop. Het voelt alsof de goede sint eh… sorry kerstman over mij persoonlijk heeft gepeinsd (de kerstman liep te denken, wat hij Sandraatje zou…) Wat zou lieve, hardwerkende, uiterst kritische en enigszins-ondeugende-dingen-schrijvende Sandra willen voor haar beestachtig sloven dit jaar? Een saunabezoek, een jaar stoelmassage tijdens de pauze, een gouden pen of nee, een laptop van de zaak. Ik schud de doos. Nee, voelt niet als hardware. Met mijn jas nog aan, doos op tafel, gris ik een aardappelmesje. Kraak, rats, poef. Papieren spaghetti’s om mijn oren. Deksels, etiketten, luxe artikelen. Jam die ik niet lust, maar eigenwijs tóch bewaar (tot die van volgend jaar een plaats moet krijgen). Een fles wijn? Weet de ziekenhuis-santa dan niet dat ik niet drink? Maar het graaien is heerlijk. En de chocola en theemokken worden zeer gewaardeerd. Een goede vriend drinkt een wijntje op mijn prestaties. Proost, op een volgend jaar vól waardering!

6 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. dag Noortje, Leuk hé zo’n pakket!!!!!!
  jullie hebben allemaal geluk, wij hebben dit jaar NIETS gehad. Geen stukje roomboterstaaf bij de koffie met sinterklaas, geen pakket of kerststol met de kerst, het kon er niet vanaf volgens de stichting. Gelukkig hebben we hele lieve familie leden van de bewoners die dan een x aantal kerststollen geven zodat we toch iets te “snoepen hadden”bij de koffie.
  groeten Hen

 3. Hallo Noortje.
  2008 mijn laatste Kertspakket. In februari ga ik met VUT het kan nu nog. Na vele jaren gezondheidszorg ga ik andere dingen doen. We kregen een leuk pakket en zoals altijd zijn er dingen bij die je wel of niet kunt gebruiken. Geef de dingen die je niet wilt aan een ander of breng ze naar de kringloopwinkel dan zijn die ook weer blij.
  Willy Kronenberg.

 4. Dag Noortje,dit jaar voor ons geen kerstpakket!een fles wijn en ik geef niks om wijn!
  Financiën in de thuiszorg zijn op dit moment het gesprek van de dag, niks kan meer en zelf denk ik dat het over een jaar een kaalslag in de thuiszorg is!
  Ben wijkverpleegkundige maar op dit moment meer een veredelde verzorgende!
  Groeten Hendrien

 5. he noortje leuk pakket. vooral de spanning van het open maken is al leuk.
  WIj hadden ook een leuk pakket. In tijden van bezuiniggingen vond ik het toch een luxe pakket.
  Twee mokken en een wekker, om op tijd op je werk te verschijnen, en die mokken voor thuis want op je werk komt het er toch niet van om te gaan koffie drinken.. Geintje.
  Een luxe dienblad met pootjes voor thuis om uitgebreid te ontbijten want voorlopig geen pauze dus je maag moet goed gevuld zijn. En dan dus beschuit met jam. En crusli in een zak. Koffiepads voor als je zón apparaat hebt en theezakjes.
  Nou ik vond het een leuk pakket. Maar de meningen waren verdeeld.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.