Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Griepmeting

Het winterseizoen is begonnen. Dat merkt Conny aan snotterende collega's en kwakkelende bewoners.

Van een collega hoorde ik dat zij meedoet aan de grote griepmeting. Deze kun je vinden op http://www.degrotegriepmeting.nl/ De site bestaat vanaf het seizoen 2003-2004. Iedereen kan zich opgeven om mee te doen aan een wekelijkse meting. Dan krijg je elke week een mailtje met een aantal vragen over je gezondheid.

 

Influenza 

Het is natuurlijk wel noodzakelijk dat er een grote groep meedoet aan deze meting om een zo goed mogelijk beeld te krijgen hoe het gesteld is met het verloop van het influenzavirus. Ik heb net nog even gekeken en het laat nog een zeer rustig beeld zien wat betreft de griep dan. Het verkoudheidvirus is al wel dominant aanwezig, vooral in dichtbevolkte gebieden zoals de Randstad.

 

Forum

Maar er is nog meer te lezen wat een aanvulling is op je kennis over de griep.  Er is bijvoorbeeld een quiz om te kijken hoeveel je van het onderwerp afweet.  Er is bovendien een forum waar je allerlei vragen kunt stellen. Kortom volgens mij genoeg wetenswaardigheden om er eens een kijkje te nemen.

 

Kwakkelen

Bij ons lopen heel wat collega’s te snotteren. Ik ben een weekje niet helemaal lekker in orde geweest. Gelukkig heb ik het weer achter de rug en voel me als vanouds. Een aantal bewoners zijn  ook wat aan het kwakkelen. De een wat meer dan de ander. Heel vervelend want het herstelvermogen  bij hen is natuurlijk zeer langzaam. Het gevolg is dat de nodige paracetamolletjes uit de doosjes vliegen. Zo ook de bekende hoestdrankflesjes staan prominent aanwezig op de medicijnkarren.  Ja, het winterseizoen is weer echt begonnen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.