Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Griepprik

Conny heeft de griepprik gehaald, en vraagt zich af of we te maken krijgen met een griepepidemie.

Het najaar is aangebroken en ondanks het redelijk mooie weer, zijn er al veel mensen verkouden of grieperig. Het seizoen van griep is weer aangebroken. Er liggen meer dan vijf miljoen griepvaccinatie spuiten klaar. En niet alleen de bekende risicogroepen krijgen een oproep. Ook de mensen die in de zorg werkzaam zijn zullen een brief krijgen of hebben deze inmiddels al gehad.

 

Mexicaanse griep
Ik heb hem ook gehad van mijn werkgever en daarin wordt een dringend beroep gedaan om ‘hem’ vooral te nemen. Het doet mij denken aan het verleden jaar toen iedereen werd opgeschrikt door de onheilsspellende Mexicaanse griepdreiging. Wat was dat een gedoe, maar liefst drie spuiten per persoon waren er nodig. Twee voor de Mexicaanse variant en een voor de ‘gewone’ griep. Met de daarbij noodzakelijke tijd tussen de drie vaccinatiemomenten.

 

Eén injectie
De Mexicaanse griep, influenza A/H1N1, zal ook het komende griepseizoen op het noordelijk halfrond het dominante griepvirus zijn, zo verwacht de WHO. Nu zit alle entstoffen bij elkaar, dus kan men volstaan met één injectie. Scheelt veel tijd en daarmee de benodigde kosten.

 

Epidemie
Kennelijk zijn wij dus nog niet van de Mexicaanse griepvariant af, want anders zou hij niet in de reguliere vaccinatie zijn meegenomen. Ik zet toch wel vraagtekens bij deze wetenschap. Want terugkijkend op hoe een ander is verlopen, denk ik dat het een hele dure storm in een glas water is geweest. Het zal mij benieuwen of wij inderdaad geplaagd gaan worden met een griepepidemie en welke variant dan de grote boosdoener wordt.

 

Lees de negen belangrijkste vragen over de griepprik in het dossier Griepprik

 

Ga jij de griepprik halen? Laat je reactie hieronder achter!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.