Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het jaar vloog voorbij!

2012 nadert en we nemen langzaam afscheid van het jaar 2011. 2011 was voor mij als persoon en leerling-verpleegkundige een prachtig jaar. Het jaar waarin ik als stagiair op een cardiologie bevond tot het bestuursschap van een studentenraad. Ik heb veel geleerd en ik kijk zeker uit naar 2012.

Dit jaar was het Quinten Manuel, een verpleegkundige in wording, althans door mijn ziekenhuisstage ben ik mij pas echt een verpleegkundige gaan voelen. Ik heb mijn eigen stijl van verplegen gecreëerd en succesvol kunnen toepassen op de patiënten. Mijn verpleegstijl dat gekenmerkt wordt door de patiëntgerichtheid. Ik ben een prater, zowel de grapjes als de serieuze gesprekken interesseren mij.

Na mate de weken vorderde voelde ik mij steeds meer een verpleegkundige. Die stage heeft mij veel goed gedaan. Ik ben ook buiten de verpleging gaan kijken en heb mij aangemeld voor een studentenraad, nu zit ik zelfs in het dagelijks bestuur van die raad. Alleen al het idee dat ik duizenden studenten vertegenwoordig tegenover het college van bestuur geeft mij al een goed gevoel. Ook blog ik voor Nursing waar duizenden verpleegkundigen mijn blogs hebben gelezen. Ik krijg er leuke reacties op, dat doet mij erg veel.

2012 gaat een bijzonder jaar worden waarin ik theoretisch gezien ga afstuderen en dus een beslissing ga maken wat ik hierna wil gaan doen. In het begin van de opleiding was mijn mening duidelijk, namelijk: Ambulance. Door de stages heen ben ik er achter gekomen dat juist andere dingen mij interesseren. Het sociale gedeelte van de verpleging trekt mij juist erg. Aan het bed staan om voorlichting te geven over een onderzoek, de vragen van de patiënt beantwoorden, naast het bed zitten en luisteren naar het verhaal van de patiënt dat is wat mij trekt. De (acute) klinische zorg waarvan ik aan voorhand dacht dat dat mij juist zou trekken blijkt in de praktijk juist het tegenovergestelde te zijn.

Ik ben helemaal klaar voor de jaarwisseling en ik heb er ook zin in. Laat het nieuwe jaar met nieuwe stages en ervaringen maar komen. Ik zal ook volgend jaar mij volledig inzetten voor mbo-studenten en natuurlijk ook bloggen voor Nursing. Ik wens iedereen een fijne jaarwisseling toe en tot volgend jaar!

Wil je mij volgen op Twitter dan kan dat, stel gerust een vraag! @QuintenManuel Twitter

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.