Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Het Nursing Event overdondert

Blogster Sandra en ik zien elkaar in het hotel waar we die nacht overnachten. Heel grappig om elkaar eens in het echt te ontmoeten.
Het Nursing Event overdondert

 

Samen lopen we naar het restaurant waar we eten met de redactie van Nursing. Het is een gezellige avond, maar mórgen, daar draait het om.

We gaan naar het Nursing Event. Al om tien uur staan we te popelen bij de deuren van de Jaarbeurs. In de Nursing stand spreken we af wat we gaan doen en welke workshops we gaan bezoeken. Sandra en ik kiezen ervoor om allebei wat anders te gaan bezoeken, zodat we verschillende dingen hebben om over te schrijven.

Daarna lopen we een ronde over de beurs. Bij bijna elk kraampje maken we een praatje. Enthousiaste mensen vertellen waar zij voor staan. Zo maken we kennis met de het Florence Nightingale instituut dat ons leert over de historie van de verpleging. Maar ook de vakbond Nu ’91 en De Unie vertegenwoordigen ons beroep. Daarnaast ook ruimte voor complementaire zorg op het event, zo staat er een stand die ons leert over ‘therapeutic touch’. Ik onderga een sessie waarin mijn energie gelijkmatig wordt verdeeld. Behalve ontspanning van het even zitten, voel ik niet veel, misschien ben ik daar te nuchter voor. Ook staat er een stand waar je een foto van je aura kunt laten maken. ’s Middags doen we een paar workshops. Forensisch verpleegkundige Anne vertelt ons over haar werk en laat ons daarna foto’s zien van wonden van kinderen die mishandeld zijn. De meest verschrikkelijke foto’s komen voorbij, daarbij telkens een verhaal en ‘de klas’ moet aan de hand van de foto’s raden waarom het verhaal wel of niet klopt . Ook laat ze ons een instrument ziet dat ze ontwikkeld heeft om de anamnese aan te vullen. Met deze vragen zou je kindermishandeling al eerder moeten kunnen opsporen. Helemaal onder de indruk verlaat ik de zaal. Daarna heb ik de workshop ‘Moreel beraad op de afdeling: ethische discussie in je team bevorderen’ gevolgd. Docent Evert Ruiter laat ons kennismaken met verschillende manieren om een ethisch vraagstuk onder de aandacht te brengen bij je collega’s. We werken ook in ‘de klas’ met het model en ik ondervind dat ik het erg tijdrovend vind. De manier die we op school gebruiken, vind ik prettiger. Met het bespreken van de casus komt naar voren hoe moeilijk en hoe dubbel deze dilemma’s zijn en dat ze allebei iets slechts en iets goeds in zich hebben. Ik blijf het een prachtig onderwerp vinden, ethiek, maar het blijft inderdaad moeilijk.

Nog even naar de Nursing stand, daar neem ik afscheid van mijn collega’s en vertrek weer richting huis. Het was een heerlijk weekend en wat ben ik weer een hoop wijzer! Volgend jaar zeker weer!

Hoe vond jij het Nursing Event ?

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.