Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Blog Conny: ‘Het hitteprotocol is niet goed uitvoerbaar’

Conny merkt dat het hitteprotocol niet goed uitvoerbaar is.

 

Oef, wat was het heet het afgelopen weekend! Ik had dienst en mijn afdeling ligt op de bovenste etage. Plat dak en een verouderde bouw met weinig ventileermogelijkheden. Dat betekent dus kort gezegd; zweten! Ik had een korte broek aan met een T-shirt. Met toch maar een uniformjasje. In het jasje zitten veel opbergmogelijkheden om van alles mee te nemen. Mijn zakken puilen altijd uit.

Geen uniform

Normaal gesproken is er een uniform verplichting. Maar bij temperaturen boven normaal, mogen wij in burgerkleding. Wel in een gepaste outfit natuurlijk. Naast luchtige kledij dragen is het uiteraard erg belangrijk dat er voldoende ruimte is om zelf even op verhaal te komen. Vooral na douchebeurten is het vaak zo dat ik net zo nat uit de badkamer kom als de cliënten. Niet van de douchestraal, maar van het zweet. Ik zit dan helemaal vastgeplakt aan mijn kleding.

Extra pauzes

Wij hebben een hitteprotocol, waar dingen in staan die je zou kunnen toepassen. Ik heb de moeite genomen om ze goed door te lezen. Ik weet uit ervaring dat het op papier erg leuk lijkt maar mijlenver van de werkvloer af staat. Want zeg nou zelf; volgens het protocol zou ik extra pauzes moeten nemen. Erg leuk maar de cliënten willen opstaan en op tijd ontbijten. En er moet voldoende personeel aanwezig zijn… Dit geldt overigens niet alleen voor het hitteprotocol!

Plakkerige ijsjes

Ook worden bij ons ijsjes verstrekt op deze hittedagen aan de cliënten. Niet iedereen is daar blij mee, althans niet met de waterijsjes. De meeste cliënten gruwen ervan, ze plakken aan de vingers, en aan de mond/lippen. De ijsbekertjes zijn meer favoriet. En zo ook met het extra aanbieden van drinken. De vruchtensappen willen nog wel, maar de ranja is niet voor iedereen acceptabel. Vaak hoor ik dan dat ranja armoedig is, of voor kinderen.

Hoe dan ook, het is even afzien met zulke extreme warme dagen. Gelukkig zal het geen weken gaan duren!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.