Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Hondenbaan

Conny wil haar hond graag meenemen naar haar werk. Misschien zet ze hiervoor wel een pilot op.

Zijn er in ons land instellingen waar je als personeel je eigen huisdier mag meebrengen? Ik ben daar erg benieuwd naar. Het lijkt mij heel leuk om tijdens je dienst je hond, of welk dier dan ook, mee te nemen.

 

Dierenvriend

Uiteraard moet je dan wel rekening houden met het gegeven dat niet iedereen een dierenvriend is. En vanzelfsprekend neem je alleen gezonde en betrouwbare dieren mee. Ik weet dat op mijn afdeling heel wat cliënten het prettig zouden vinden als ik mijn hond meenam. Maar er is evengoed een aantal cliënten dat er niet aan moeten denken. En zo is het ook bij de collega’s.

 

Aaien

Op dierendag wordt bij ons een aantal dieren bij elkaar gezet en kan iedereen ze bekijken. Vooral mensen met pg-problematiek vinden het meestal erg fijn om de dieren op schoot te nemen en te aaien. De blijdschap straalt van hun gezicht af. Er is ook vaak een herkenning te bespeuren bij mensen die zelf vroeger een huisdier hebben gehad.

 

Vogeltjes

Bij ons op het woonzorgcentrum mogen bewoners een huisdier houden, mits ze er zelf voor kunnen zorgen. Een aantal cliënten heeft op dit moment poezen. Ook zijn er in het verleden bewoners geweest die vogeltjes hielden.

 

Pilot

Om als oudere zelf de verzorging van een dier op je te nemen is voor velen een vrijwel onmogelijke opgave. Daarom zou als alternatief een huisdier van het personeel de bewoners veel plezier kunnen brengen. Misschien dat wij een pilot kunnen opzetten om hier mee te experimenteren.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.