Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Humor in de verpleging

Verplegen is en blijft een grappige bezigheid.

Humor in de verpleging

 

Ik heb vast wel eens verteld van de vrouwelijke patiënte die enigszins hysterisch belde. Ze gilde: ‘Zuster, ik heb ‘em.’ In haar gebalde hand had ze een servetje. ‘U hebt hem?’ vroeg mijn collega. ‘Wat hebt u?’ De vrouw glimlachte en vouwde het servetje voorzichtig open. ‘Kijk,’ zei ze, ‘de ziekenhuisbacterie, ik hem ‘em.’ Het was een spinnetje.

 

Mijn collega poetst het kunstgebit van haar patiënt. ‘Is er ook tandpasta?’ vraagt zij. ‘In dat zwarte tasje,’ wijst de man. ‘Tandpasta,’ leest mijn collega hardop. ‘Voor gevoelige tanden.’

 

En deze: Een leerling tracht haar patiënt uit te leggen hoe de inhalatiemedicijnen werken. ‘Dit is atrovent,’ illustreert ze het groene apparaatje. ‘Dat is een luchtwegverwijderaar.’

 

En dan meneer de Vries. Ik was hem van boven en knoop een geblokt overhemd over zijn bolle buik. Bij het laatste knoopje vraagt de man: ‘Moet mijn prostaat ook nog gewassen, zuster?’

Heb jij nog grappige zorganekdotes?

 

1 REACTIE

  1. Humor, is wel degelijk heel belangrijk in de zorg, zelfs in de terminale zorg!Ik zou 100 leuke voorvallen kunnen beschrijven. De client fleurt op als er positieve zorgverlener komt. Ik ben HBO Verpleegkundige, sinds 2 jaar een eigen praktijk, en ik kan je zeggen dat humor niet overal gewaardeerd wordt. Er is veel afgunst onder collega’s. Ik zal je zeggen ik heb jaren voor een particuliere thuiszorginstelling gewerkt, heb o.a. mijn ontslag gekregen omdat ik humor gebruik! Geheel in overleg en afstemming met de familie had ik een afscheidswoordje gedaan tijdens de begrafenis van mijn vaste client en ook nog een liedje gezongen wat ik altijd bij hem aan bed zong. Heel zijn familie waardeerde dit enorm maar enkele collega’s die ook in de afscheidsdienst aanwezig waren gaven richting directie gemene opmerkingen. Zij waren duidelijk jaloers en durven zelf helemaal niets! De directie van deze instelling heeft mij o.a. hierover ontslag toegezegd. Gelukkig had ik mijn eigen praktijk prima op orde en werk nu geheel als Zelfstandige! Mijn humor wordt wel degelijk gewaardeerd. je moet alleen weten wanneer je humor gebruikt! Ik zou mijn beroep niet goed uit kunnen oefenen als dit niet zou bestaan.Ik hecht hieraan dan ook veel waarde.Humor het is een gave als je het bezit en een tekortkoming als je het niet snapt! Zoek het op bij google; wat is humor!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.