Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Ik ga actievoeren!

Actiegroep Zorgcrisis noemen ze zichzelf. Actiegroep. Klinkt heerlijk in mijn ontevreden zorgoren.

Wie demonstaakt er mee? En wie komt op 12 mei om één minuut voor twaalf in Den Haag zich daarvoor opgeven? Wie viert zijn lunchpauze mét patiënten in Den Haag op de Dag van de Verpleging? Wie durft? De bedoeling is om plusminus september met een gele koeienoorbel in één oor te demonstaken. Onze koppen bij elkaar te steken. Als één kudde de zogenaamde koe bij de horens te vatten. Niet langer als ‘runderen’ naar de slachtbanken, maar vreedzaam stampij maken. Om gehoord te worden.

We bieden een petitie aan aan politiek Den Haag, vragend om een parlementaire enquete; getekend door iedereen die dit leest. Want woorden als ‘parlementaire enquête’ snapt men daar beter dan ‘hoge zorgcomplexiteit’ of ‘schrijnend basiszorgtekort’.

Ik verwacht actiebereide collega’s in grote groepen. Drommen en bulten mensen die ook hier al met mij schreeuwden om verbetering. Plan is om met zijn allen uniformen te dragen (of pyjama’s, als je niet een bezorgde zorgverlener, maar zorgvráger bent). En shirts met ‘Ik demonstaak’ erop.

Breng zorgvragers méé naar Den Haag als ze je niet kunnen missen. Attendeer patiënten, clienten of bewoners op de actie. Kun je niet komen, vanwege werk en plichtsbesef, dan demonstaak je maar daar. En mail me je foto’s! Huur bussen, overtuig collega’s, maak spandoeken en kom. Want ik sta met smart op jullie te wachten. Ik moet alleen nog even mijn late dienst zien te ruilen!

Kom je op ‘mijn’ feestje?

3 REACTIES

 1. Lees alle reacties
 2. Helaas ik kon niet bij deze actie zijn maar steun hem wel terdege!
  Ik moest op het “matje” komen een verplichte afspraak met de locatiemanager ivm een binnengekomen klacht die inmiddels ook bij het bestuur licht, het team waar ik in werk sinds een paar maanden functioneert niet naar behoren en dat deed het al voor mijn intrede niet, maar goed ik heb duidelijk gemaakt waar het hem zo ongeveer aan schort, ik gebruikte ook de metafoor van het vliegveld in en rondom een vliegveld wordt zo goed samengewerkt dat de consument veilig gebruik kan maken van deze dienst, als wij als team het zouden moeten doen ging het fout, we communiceren niet effectief, we dragen niet effectief over, er is geen onderling vertrouwen, etc. kortom de vraag aan mij was of hij op mijn inzet kon rekenen, tuurlijk was mijn antwoord, maar of ik het er vertrouwen ook in had dat het goed zou komen daarop moest ik eerlijk zeggen dat ik het niet wist, ik kan wel veel willen maar je hebt de steun van je team wel nodig en in mijn eentje ben ik geen team!
  Ik was er wel van geschrokken dat er een klacht lag bij het bestuur, dat liet mij in het geheel niet onberoerd, punt is dat ik het dan bij mezelf zoek, waar was ik geen goede pleeg in: heb ik niet juist gehandeld, was ik kort af tegen een bewoner of familie o.i.d. waar kan ik verandering in brengen, hoe kan ik er voor zorgen dat het leuk werken is bij ons, het management wil wel, maar nu het team nog!
  Zo zie je maar, dat lang niet altijd het management de kwaaie pier is, soms moeten verzorgenen en verpleegkundigen zelf ook een goed naar zichzelf kijken!

 3. Hoi Sandra, ben supertoevallig vrij 12 mei en zal op het plein zijn. Echter, mijn collega’s zijn niet te motiveren tot deelname. Heb het vanmorgen tijdens de koffie in de groep gegooid. Een van de ll kwam met het plan om in huis handtekeningen op te halen zodat ik toch wat suppoort zou hebben daar op het Plein vanuit mijn ziekenhuis.
  Op mijn komst kan je dus rekenen hopenlijk met nog wat extra handtekeningen, tot 12 mei.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.