Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Ik kan niet kiezen…

Het wordt langzamerhand een traditie: elke woensdagavond rond half twaalf kruip ik achter mijn laptop om mijn wekelijkse blog te schrijven.

Zojuist geteld hoeveel ik er al geschreven heb, en kwam tot een kleine 150 stuks.

Meestal zoek ik mijn  inspiratie uit wat ik de afgelopen dag of week heb meegemaakt. Nu strijden drie onderwerpen om aandacht.

Mijn eerste onderwerp zou over de Inspectie Gezondheidszorg kunnen gaan. Tijdens een online zoektocht over de functie van de Inspectie kwam ik een bericht tegen uit 2006, waarin de Inspectie stelde, ‘dat de thuiszorg een grote chaos is’. Nu zullen cynici onder jullie al snel zeggen ‘dan is er niet veel veranderd’. Is dat echt zo? Is het nog steeds een chaos, of hebben we wat geleerd?

Of blog ik over de wet BIG, de voorbehouden handelingen en de begrippen bekwaam en bevoegd? Wat is precies het doel van het uitvoeringsverzoek? Afgelopen week presteerde een freelance verpleegkundige het om bij een cliënt waar wij als VTT-team zorg leverden, op eigen houtje en zonder overleg injecties te geven. De huisarts richt aan onze organisatie het uitvoeringsverzoek en de freelancer overlegt niet, denkt vanuit ervaring te weten wat goed is voor de cliënt en gaat de eigen gang. Hoe kun je zo iemand aanspreken op tuchtrechtelijk verwijtbaar handelen?.

Of  blog ik over nachtzusters die heel goed werk doen bij terminale cliënten. Ik heb daar alle waardering voor! Maar gisteravond hoorde ik de echtgenote van een cliënt toch klagen omdat ‘de zuster rookt en dan stinken haar kleren zo. Mijn man heeft een heel goed ontwikkelde reuk en hij kan er niet zo goed tegen’. Wat doe je dan in zo’n geval?

Kortom, inspiratie te over. Wat zouden jullie gekozen hebben?

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Jos, kun je er niet voor kiezen om naast de woensdagavond nóg een avond te prikken om een blog te schrijven?… Deze onderwerpen zijn alledrie erg interessant. Ze prikkelen en zetten aan tot denken, filosoferen en reflecteren op eigen handelen. Je blogs zijn daardoor altijd leuk om te lezen. Chapeau!

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.