Artikel bewaren

Je hebt een account nodig om artikelen in je profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Kankerzooi!

Vier jaar geleden kreeg Francis van Straaten te horen dat ze eierstokkanker had.

Een vlotte 44-jarige vrouw uit het Brabantse Son begon optimistisch de – wat naar later bleek ongelijke – strijd tegen zoals zij dat noemde ‘de kankerzooi’.

Geconfronteerd met de onmogelijkheid om een uitvaartverzekering af te sluiten, besloot Francis om de stichting Frens for friends op te richten die mensen in een dergelijke situatie kan helpen. Hartverwarmend hoe iemand in zo’n situatie de kracht vindt om iets op te zetten waar anderen wat aan hebben!

Nee, ik heb Francis niet gekend. Wij hebben haar niet in zorg gehad. En Francis is al meer dan een jaar geleden overleden. Maar inwoners van Brabant kunnen via de regionale omroep Omroep Brabant haar verhaal volgen. Wekelijks volgt de camera haar, en worden wij deelgenoot gemaakt van de ups en downs in haar leven.

Afgelopen week heb ik een aflevering van Kankerzooi! gezien en ik was diep onder de indruk. De betrokkenheid van de familie en vrienden, de openheid van Francis zoals zij over haar ziekteproces praat. De problemen die op de kinderen afkomen.


In het programma kwam de Stichting Achter de Regenboog in beeld. Een vrijwilligersorganisatie die sinds 1993 kinderen en jongeren ondersteunt bij het verwerken van het overlijden van een dierbare.

Een bezoek aan de website van de Stichting geeft op de startpagina een heel fraai Chinees gezegde: ‘Je kunt niet tegengaan dat vogels van verdriet komen overvliegen, maar je kunt wel voorkomen dat ze nesten maken in je haar.’ En daar zet de Stichting zich voor in!

Wie de afleveringen van Kankerzooi! wilt zien, kan hiervoor terecht op het Youtube kanaal van Omroep Brabant.

2 REACTIES

  1. Hallo
    Als vriendin en maker van Kankerzooi! vind ik het super om te lezen dat het verhaal van Francis ook op deze manier word verteld. Geweldig! de kanker stoppen konden wij niet, wat we wel kunnen is haar verhaal vertellen zoals we dat met Francis hebben afgesproken.
    Bedankt allemaal!

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Heb je nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.